Oponka

150 Kč 750 Kč / 1 kg
Momentálně nedostupné

PORCUJEME PO 200 g S ODCHYLKOU 10 %.


Oponka je jeden z nejdelších, nejužších a nejtenčích kusů masa na steak. Těšte se na kombinaci šťavnatosti a výrazné železité chuti. Připadá vám oponka moc nízká? Nechte se překvapit, na prudkém ohni totiž vyroste do výšky.

 

Název oponka vznikl, stejně jako většina názvů masových partií, během řeznické práce. Když řezník vyvrhne z těla zvířete vnitřnosti, bránice připomíná oponu – malý sval, který bránici drží na žebrech, je oponka. „Anglicky se ostatně oponka řekne skirt steak, což taky vychází z vizuální podoby steaku, který může připomínat i sukýnku,“ přemýšlí řezník František Kšána

 

Detailní informace

Detailní popis produktu

 Vnitřní sval na bránici. Jeho dlouhé vlákno zůstává štavnaté. Po tepelné úpravě doporučujeme nafilírovat.


Po otevření obalu spotřebujte do 24 hodin. Skladujte od +1 do +4 °C.

Hovězí maso výsekové.
Podíl českého strakatého skotu v plemenné skladbě minimálně 50%.
Zráno ve vakuu minimálně 28 dní.
Původ Česká republika.

Doplňkové parametry

Kategorie: HOVĚZÍ Z ČESTRU
Hmotnost: 0.2 kg

Jak nakrájet maso na steak

Zrání masa ve vakuu

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Přidat komentář
Nevyplňujte toto pole: