Špekáčky

123 Kč 246 Kč / 1 kg
Skladem (14 ks)

BALENÍ 500 G (CCA 5 KS)


Špekáček obsahuje kombinaci vepřového a hovězího masa. A k tomu kousky špeku – právě po nich se totiž jmenuje. „Dřív se špekáčkům říkalo uzenka. To bylo obecné označení všech tepelně opracovaných masných výrobků, kam patří třeba i párky nebo klobásy. Pro špekáček byly charakteristické viditelné kousky špeku, takže k názvu pak už byl jen kousek, vysvětluje řezník František Kšána z Našeho masa.

Špekáčky připravuje podle prvorepublikové receptury. „Směs masa a špeku dochucujeme solí, pepřem, česnekem, paprikou a muškátovým oříškem, vypočítává řezník. Směsí se plní hovězí střívka. Díky správnému poměru masa, sádla a koření je špekáček šťavnatý a vyniká příjemně kořeněnou chutí.

Pro tuhle klasiku je typický baculatý tvar a provázek, případně hliníková sponka. „Já nedám dopustit na provázek, vypadá to líp, tvrdí František Kšána a přidává další argument: „Dřív se špekáček vozil na čundry a za provázek se dal pověsit třeba na strom. Když totiž špekáček vyrobený podle tradiční receptury pověsíte do stínu a průvanu, bude postupně sesychat a nezkazí se. Podmínkou je, aby špekáček neobsahoval polyfosfát – látku, která v uzeninách zadržuje vodu.

 


 

Detailní informace

Detailní popis produktu

Nejlepší na pečení na ohni! Skvělé na utopence.


Složení:vepřové maso 48% hovězí maso 35 %, vepřové sádlo, dusitanová solicí směs, pepř černý, muškátový ořech, sladká paprika, čerstvý český česnek

Výživové údaje na 100 g
Energie 1556 kJ / 377 kcal
Tuky 32 g
z toho nasycené mastné kyseliny 13,5 g
Sacharidy 0 g
z toho cukry 0 g
Bílkoviny 12,2 g
Sůl 2 g


 Po otevření obalu ihned spotřebujte. Skladujte od +1 do +4 °C.


 

Doplňkové parametry

Kategorie: PÁRKY & KLOBÁSY | sausages
Hmotnost: 0.5 kg

Jak naříznout špekáček

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Přidat komentář
Nevyplňujte toto pole: