Hovězí karabáček z čestru

280 Kč 280 Kč / 1 kg
Skladem (21 kg)

BALENÍ 1 kg

Hovězí karabáček prémiové kvality z jalovic a volů českého strakatého skotu. Odleželé 8 dní. 

Karabáček (heel of round) je méně známý kus masa nacházející se mezi zadní kližkou a vrchním a spodním šálem. Podobá se jim i vzezřením a kvalitou. Je to prostě nejmasitější kližka a lehce klihovaté zadní v jednom.

Jelikož je karabáček libová varianta kližky, má i podobné použití: vaření, dušení a pečení v celku pod poklicí, ale i trhané hovězí. „V naší řeznické rodině je to jedno z oblíbených mas na svíčkovou na smetaně. Část rodiny oceňuje libovou část, která je větší, a já ten klihovatý zbytek,“ říká František Kšána.

Detailní informace

Detailní popis produktu

Po otevření obalu spotřebujte do 24 hodin. Skladujte od +1 do +4 °C.  


 

Hovězí maso výsekové.
Podíl českého strakatého skotu v plemenné skladbě minimálně 50%.
Původ Česká republika.

Český strakatý skot

V Amase pracujeme s hovězím masem z plemene české strakaté a jeho kříženců. Jde o původní české plemeno, které tvoří zhruba polovinu veškeré populace skotu u nás. Strakatá plemena jsou rozšířena po celém světě, v okolí švýcarského Bernu se chovala už od středověku. Čestr je vysoce užitkové univerzální plemeno, chované na mléko i maso. Farmáři nám vychovávají jalovice a voly tak, aby zvířata byla dostatečné zmasilá a vytvořil se jim tuk pod kůží, a hlavně v mase. Maso z takto vykrmeného skotu je ideální na zrání, a zejména staření.

 

 

Doplňkové parametry

Kategorie: HOVĚZÍ Z ČESTRU
Hmotnost: 1 kg

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Nevyplňujte toto pole: