Hovězí loupaná plec z čestru

530 Kč 530 Kč / 1 kg
Skladem (17 kg)

BALENÍ 1 kg 

Loupaná plec prémiové kvality z jalovic a volů českého strakatého skotu. Odleželé 8 dní.

Loupaná plec (top blade) je umístěna uprostřed lopatky, mezi kulatou a velkou plecí. Naše babičky ji znaly i jako střední nebo plochou plec a také pod nezapomenutelným názvem péro. Celou plecí totiž prochází silná vazivová blána, která skutečně péruje.

 

Loupaná plec má univerzální využití. Před naporcováním má maso na řezu typický oválný tvar a silný vaz uprostřed. Před vařením, dušením nebo pečením pod poklicí ho rozhodně neodstraňujte, dá omáčce jedinečnou hladkou chuť.

 

Detailní informace

Detailní popis produktu

Po otevření obalu spotřebujte do 24 hodin. Skladujte od +1 do +4 °C.


Hovězí maso výsekové.
Podíl českého strakatého skotu v plemenné skladbě minimálně 50%.
Původ Česká republika.

Český strakatý skot

V Amase pracujeme s hovězím masem z plemene české strakaté a jeho kříženců. Jde o původní české plemeno, které tvoří zhruba polovinu veškeré populace skotu u nás. Strakatá plemena jsou rozšířena po celém světě, v okolí švýcarského Bernu se chovala už od středověku. Čestr je vysoce užitkové univerzální plemeno, chované na mléko i maso. Farmáři nám vychovávají jalovice a voly tak, aby zvířata byla dostatečné zmasilá a vytvořil se jim tuk pod kůží, a hlavně v mase. Maso z takto vykrmeného skotu je ideální na zrání, a zejména staření.

 

 

Doplňkové parametry

Kategorie: HOVĚZÍ Z ČESTRU
Hmotnost: 1 kg

Loupaná plec na víně

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Nevyplňujte toto pole: