Hovězí pupek bryndáček z čestru
Související produkty
Detailní popis produktu
Po otevření obalu spotřebujte do 24 hodin. Skladujte od +1 do +4 °C.
Hovězí maso výsekové.
Podíl českého strakatého skotu v plemenné skladbě minimálně 50%.
Zráno ve vakuu minimálně 32 dní.
Původ Česká republika.
Český strakatý skot
U nás v Amase pracujeme s hovězím masem z plemene české strakaté a jeho kříženců. Jde o původní české plemeno, které tvoří zhruba polovinu veškeré populace skotu u nás. Strakatá plemena jsou rozšířena po celém světě, v okolí švýcarského Bernu se chovala už od středověku. Čestr je vysoce užitkové univerzální plemeno, chované na mléko i maso. Farmáři nám vychovávají jalovice a voly tak, aby zvířata byla dostatečné zmasilá a vytvořil se jim tuk pod kůží, a hlavně v mase. Maso z takto vykrmeného skotu je ideální na zrání, a zejména staření.
Je důležité odlišit mokré a suché zrání (staření). Masa bez kosti se nechávají nejčastěji vyzrát zráním ve vakuu neboli mokrým zráním (wet aging). Jednotlivé kusy masa se bez zbytečných zářezů lehce upraví a uloží do fólie, zavakuují a nechají v lednici zrát při 0–2 stupních Celsia. Masu stačí zrát v průměru 30 dní, neřeší se vlhkost a cirkulace vzduchu v chladírně jako u staření, tudíž je tato metoda méně nákladná. Proto je tento způsob zrání masa celosvětově nejrozšířenější. „Steaky z partií vyzrálých ve vakuu můžou mít mírně nakyslou vůni i chuť, zejména u déle zrajícího masa. Ta je sice méně intenzivní než u suchého zrání, ale pořád je delikátní,“ vysvětluje Vlasta Lacina z Amasa.
Doplňkové parametry
Kategorie: | HOVĚZÍ Z ČESTRU |
---|---|
Hmotnost: | 0.2 kg |
zrání masa ve vakuu
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.