Hovězí pupek zrcátko na steak z čestru

220 Kč 1 100 Kč / 1 kg
Skladem (18 balení)

PORCUJEME  PO 200 g S ODCHYLKOU 10 %.


  • Hledáte šťavnatý steak pro holky i pro kluky? Pak zrcátko je právě pro vás!
  • Je to oválný lesklý a nízký sval. Jako typický steak z pupku má krásně plnou chuť.
  • Grilujte ho v celku na medium rare nebo medium a krájejte na tenké plátky přes vlákno.
  • Zraje ve vakuu minimálně 32 dní.
  • Hodí se i na dušení. 
  • Název jsme si vymysleli sami - lesklý oválný sval totiž připomíná zrcátko.
  • Anglicky se mu říká Flank Steak, francouzsky Bavette de flanchet.

 

Příprava  na grilu

Maso vyndejte z chladničky aspoň hodinu předem, aby získalo pokojovou teplotu. Na grilu si vytvořte dvě zóny: jednu s uhlím (tam se bude maso opékat) a druhou bez uhlí, a tedy s nižší teplotou (tam se budou steaky dopékat). Na hodně rozpálené části grilu maso zprudka opékejte 1–2 minuty z každé strany, dokud se vytvoří opečená vrstva (krusta) a steak se od roštu neodlepí. Poté ho přesuňte do části grilu s nižší teplotou, 100–120 °C, a nechte 10–15 minut dopékat, záleží na výšce steaku. Stáhněte na pekáček s roštem, který máte mimo gril, osolte, přikryjte alobalem a nechte 5 minut odpočinout. Pokud steak připravujete na pánvi, postupujte stejně, jen maso dopékejte v troubě, opět na pekáčku s roštem. Stupeň propečení se nejlépe měří vpichovaným teploměrem.

 

Detailní informace

Detailní popis produktu

 Po otevření obalu spotřebujte do 24 hodin. Skladujte od +1 do +4 °C.


Hovězí maso výsekové.
Podíl českého strakatého skotu v plemenné skladbě minimálně 50%.
Původ Česká republika.

Doplňkové parametry

Kategorie: HOVĚZÍ Z ČESTRU
Hmotnost: 0.2 kg

zrání masa ve vakuu

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Nevyplňujte toto pole:

Bezpečnostní kontrola