Hovězí kližka z českého hovězího

450 Kč 450 Kč / 1 kg
Skladem (18 kg)

BALENÍ 1 kg

Hovězí kližka prémiové kvality z jalovic a volů českého hovězího. Odleželé 8 dní. 


Kližka (shank) je známá partie z přední a zadní nohy skotu. Tento soubor velmi namáhaných svalů je vzhledem k neustálému používání hodně pevný, prorostlý šlachami. I od pohledu libové maso mezi nimi má mezi svalovými vlákny hodně jemného kolagenu.

 

Kližka je asi nejznámější partie na guláš. Milovníci výrazných, plných chutí ji ovšem rádi používají na všechny možné způsoby kromě steakové úpravy. Vzhledem k vysokému obsahu kolagenu se hodí na pomalé vaření, dušení (na víně) a pečení pod poklicí, třeba na česneku. Z kližky připravíte i silný vývar podobný tomu z oháňky.

 

 

Detailní informace

Detailní popis produktu

Po otevření obalu spotřebujte do 24 hodin. Skladujte od +1 do +4 °C.


Hovězí maso výsekové.
Původ Česká republika.

Řeznictví Naše maso prodává hovězí z jalovic a volů z českých chovů (zejména čestr) a wagyu, vepřové z přeštíků a uzeniny podle prvorepublikových receptur. Do řeznictví v Dlouhé ulici je dodává Amaso, které odebírá od tuzemských dodavatelů a v případě wagyu také z farmy Torikai v Japonsku. Řezníci se se svými dodavateli osobně znají, dbají na to, aby zvířata žila spokojený život a dohlížejí na porážku. Ve výrobně v Jenči pak maso sami bourají, nechávají zrát a vyrábějí z něj uzeniny.

 

František Kšána 

 

 

Doplňkové parametry

Kategorie: HOVĚZÍ
Hmotnost: 1 kg

KLIŽKA NA RAJČATECH

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Nevyplňujte toto pole:

Bezpečnostní kontrola