Hovězí krk z českého hovězího

660 Kč 660 Kč / 1 kg
Skladem (19 kg)

BALENÍ 1 kg

Hovězí krk prémiové kvality z jalovic a volů českého hovězího. Odleželé 8 dní. 

Hovězí krk (chuck, neck) je velký kus masa uložený mezi hlavou a podplečím. Na první pohled libovější maso se vyznačuje hrubším vláknem jemně prorostlým kolagenem a tukem, který je jak v mase, tak mezi jednotlivými svaly. Ideální pro ty, kdo nemají rádi kližku, a přesto chtějí, aby guláš chutnal skvěle.

 

Hovězí krk je univerzální maso, ze kterého připravíte všechno kromě steaků. Hodí se na vaření, dušení i pečení pod poklicí, mleté ho využijete třeba na hamburgery. Francouzi krku říkají bourguignon, právě z něj se totiž dělá proslulé hovězí po burgundsku. „Prorostlejší klihovaté části se díky dlouhému dušení rozpustí, maso se rozpadá na jazyku a šťáva má silnou chuť,“ popisuje František Kšána a dodává, že hovězí krk je také ideální partie na guláš.

Detailní informace

Detailní popis produktu

Po otevření obalu spotřebujte do 24 hodin. Skladujte od +1 do +4 °C. 

 


 

Hovězí maso výsekové.
Původ Česká republika.

 

Řeznictví Naše maso prodává hovězí z jalovic a volů z českých chovů (zejména čestr) a wagyu, vepřové z přeštíků a uzeniny podle prvorepublikových receptur. Do řeznictví v Dlouhé ulici je dodává Amaso, které odebírá od tuzemských dodavatelů a v případě wagyu také z farmy Torikai v Japonsku. Řezníci se se svými dodavateli osobně znají, dbají na to, aby zvířata žila spokojený život a dohlížejí na porážku. Ve výrobně v Jenči pak maso sami bourají, nechávají zrát a vyrábějí z něj uzeniny.

 

František Kšána 

Doplňkové parametry

Kategorie: HOVĚZÍ
Hmotnost: 1 kg

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Nevyplňujte toto pole:

Bezpečnostní kontrola