Hovězí kulatá plec z českého hovězího

750 Kč 500 Kč / 1 kg
Skladem (19 balení)

BALENÍ 1,5 kg 

Kulatá plec prémiové kvality z jalovic a volů českého hovězího. Odleželé 8 dní. 

Kulatá plec (chuck tender) je jeden ze svalů plece na lopatce a v češtině má hned několik názvů: kužel, židovská svíčková a – asi nejznámější – falešná svíčková. Má tvar podobný svíčce (stejně jako pravá svíčková), je ale z přední nohy, plece, a na první pohled není tak jemná a křehká – odtud „falešná“. Při pomalém dušení nebo pečení pod poklicí nám však ukáže svou dokonalost. Ostatně mnozí z nás si nedokážou představit, že by svíčkovou omáčku dělali z jiného kusu masa než právě z falešné svíčkové.

Vzhled kulaté plece ji předurčuje k pečení v celku pod poklicí na zeleninových základech nebo k přípravě klasické svíčkové na smetaně. Stejně jako maso z vysoké či loupané plece nebo karabáčku se však hodí i na vaření a dušení – ocení to především ti, co nemají rádi výrazně klihovatou kližku a dávají přednost od pohledu libovějším masům.


 

Detailní informace

Detailní popis produktu

Po otevření obalu spotřebujte do 24 hodin. Skladujte od +1 do +4 °C.


Hovězí maso výsekové.
Původ Česká republika.

Řeznictví Naše maso prodává hovězí z jalovic a volů z českých chovů (zejména čestr) a wagyu, vepřové z přeštíků a uzeniny podle prvorepublikových receptur. Do řeznictví v Dlouhé ulici je dodává Amaso, které odebírá od tuzemských dodavatelů a v případě wagyu také z farmy Torikai v Japonsku. Řezníci se se svými dodavateli osobně znají, dbají na to, aby zvířata žila spokojený život a dohlížejí na porážku. Ve výrobně v Jenči pak maso sami bourají, nechávají zrát a vyrábějí z něj uzeniny.

 

František Kšána 

 

Doplňkové parametry

Kategorie: HOVĚZÍ
Hmotnost: 1.5 kg

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Nevyplňujte toto pole:

Bezpečnostní kontrola