Hovězí podplečí na steak -Under Blade

340 Kč 1 700 Kč / 1 kg
Skladem (39 balení)

PORCUJEME PO 200 g S ODCHYLKOU 10 %. 

Vyzrálé ve vakuu minimálně 25 dní.


Steakové podplečí / Under Blade z jalovic a volů z českých chovů.  Podplečí (ve starém řeznickém slangu „péro“) je soubor svalů, který se nachází za krkem pod plecí – proto podplečí. Tradiční česká řeznická terminologie nazývá tuto část krku mezi krčním obratlem (řez mezi posledním, sedmým krčním obratlem a prvním hrudním) a vysokým roštěncem (řez mezi pátým a šestým hrudním obratlem – žebrem). Není příliš namáháno a je pěkně mramorované až tukem prorostlé. Celé podplečí (chuck roll) můžeme rozdělit na horní sval steakové podplečí (chuck flap nebo under blade) a spodní sval krk – podplečí (chuck eye roll), jehož součástí je i krční filet (chuck filet). Patří mezi svaly, které jsou jako první na celém zvířeti mramorované, a zároveň u protučnělých kusů mají nejjemnější mramorování, podobně jako steakové žebro.

Detailní informace

Detailní popis produktu

Po otevření obalu spotřebujte do 24 hodin. Skladujte od +1 do +4 °C.

Hovězí maso výsekové.
Původ Česká republika.

Je důležité odlišit mokré a suché zrání (staření). Masa bez kosti se nechávají nejčastěji vyzrát zráním ve vakuu neboli mokrým zráním (wet aging). Jednotlivé kusy masa se bez zbytečných zářezů lehce upraví a uloží do fólie, zavakuují a nechají v lednici zrát při 0–2 stupních Celsia. Masu stačí zrát v průměru 30 dní, neřeší se vlhkost a cirkulace vzduchu v chladírně jako u staření, tudíž je tato metoda méně nákladná. Proto je tento způsob zrání masa celosvětově nejrozšířenější. „Steaky z partií vyzrálých ve vakuu můžou mít mírně nakyslou vůni i chuť, zejména u déle zrajícího masa. Ta je sice méně intenzivní než u suchého zrání, ale pořád je delikátní,“ vysvětluje Vlasta Lacina z Amasa.

Hovězí z českých chovů 

V Amase pracují s hovězím z kvalitních plemen z českých chovů. Zpracovávají maso jalovic a volů zejména českého strakatého skotu, ale i světově uznávaných plemen a jejich kříženců. Farmáři pro Amaso chovají zvířata tak, aby byla dostatečně zmasilá a vytvořil se jim tuk nejen pod kůží, ale hlavně v mase. Maso z takto vykrmeného skotu je ideální na zrání a zejména staření. 

 

 

 

 

Doplňkové parametry

Kategorie: HOVĚZÍ
Hmotnost: 0.2 kg

zrání masa ve vakuu

Diskuze

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Povinná pole

Nevyplňujte toto pole:

Bezpečnostní kontrola