O NAŠEM MASE

V našem e-obchodě koupíte stejné zboží jako v řeznictví Naše masočeské hovězí z plemene čestr, vepřové z přeštických prasat, uzeniny z našeho masa vyrobené tradičními metodami a další sortiment z restaurací Ambiente.

Veškeré maso pochází z českých chovů. S dodavateli se osobně známe, dohlížíme na porážku zvířat, maso si sami bouráme a necháváme vyzrát. Naše hovězí maso je díky dokrmování mramorované tukem a hodí se ke staření. Nabízíme ho v různých stupních zrání.

Uzeniny si vyrábíme sami z našeho masa, vycházíme přitom z tradičních receptur; nepoužíváme zbytečné přídatné látky.

Vepřové maso je odleželé; hovězí vám nabízíme v různých stupních zrání:

Suché zrání neboli staření - staříme celé čtvrtě, hřbety s kostí a vysoká žebra s kostí. Maso zraje suchou cestou 40 až 60 dnů, visí nebo leží na roštech a není nijak zabaleno. Vybíráme jen kusy, které mají dostatečné tukové krytí. Tuk na povrchu maso izoluje a učiní je téměř sterilním.

Mokré zrání ve vakuu - jednotlivé partie jsou vakuovány a zrají při konstantně nízké teplotě po dobu 14 až 30 dnů. Doba zrání je u každé části masa jiná.

Odležení - celé čtvrti necháváme viset po dobu 7 až 14 dnů nebo jednotlivé části leží ve vakuu při konstantně nízké teplotě; ta je u každé části masa jiná.