Telecí kotleta mléčná

459 Kč 1 530 Kč / 1 kg
Momentálně nedostupné
Položka byla vyprodána…

BALENÍ 0,3kg

Kotleta hřebínek z mléčných telat. Odleželé minimálně 5 dní.

Kotleta je maso z telecího hřbetu, které se nachází mezi krkem a kýtou. Tvoří ji po celé délce půlka páteře s podlouhlým zádovým svalem. V přední hrudní části je se žebry, v zadní bederní části bez žeber. Hřebínek se vytváří z přední hrudní části kdy se ponechá delší žebírka, která po odříznutí masa boku a očištění vytvoří na kotletě pomyslný “hřebínek”. Kotleta může být s kostí (kotleta v užším slova smyslu) nebo bez kosti, kdy ji nazýváme pečené nebo karé. Slovo „kotleta“ pochází buď z italského cotoletta, nebo německého kotelett. V angličtině se můžete setkat s výrazy chop nebo loin (ten ovšem sedí spíš ke kotletě bez kosti – pečeni).  

Mléčné telecí maso pochází z telat chovaných pro nás na statku v Líšné u Zbiroha. Telata jsou krmena výhradně mlékem až do porážky ve věku čtyř měsíců. Maso se vyznačuje světle až jemně růžovou barvou, jemným svalovým vláknem, křehkou strukturou, velmi delikátní chutí s mléčným podtónem a vysokým obsahem bílkovin při nízkém podílu tuku. 

Velmi jemné maso výborné na pečení s kostí vcelku, nakrájené na jednotlivé kotlety na steaky na smažení nebo grilování.


 

Detailní informace

Detailní popis produktu

Po otevření obalu spotřebujte do 24 hodin. Skladujte od +1 do +4 °C.

 

Telecí maso mléčné, výsekové, chlazené
České čerstvé telecí, stáří 4 měsíce. Telata jsou krmena mlékem.


Chovatel: Líšná u Zbiroha.
Původ Česká republika.
Odleženo minimálně 5 dní.

Doplňkové parametry

Kategorie: TELECÍ
Hmotnost: 0.3 kg
Položka byla vyprodána…

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Nevyplňujte toto pole:

Bezpečnostní kontrola