Telecí krk mléčný na pečení a dušení

800 Kč 800 Kč / 1 kg
Momentálně nedostupné
Položka byla vyprodána…

BALENÍ 1 kg 

 

Krk bez kosti z mléčných telat. Odleželé minimálně 5 dní.

Maso je v kuchyňské úpravě na první blánu, od žeber a páteře upravené. Telecí krk bez kosti (krkovička, karbanátek) je kus masa složený z několika svalů sloužících ke zvedání hlavy. Je uložený mezi hlavou a kotletou (přední pečení). Libovější maso se vyznačuje středně hrubým vláknem jemně prorostlým vazivem - kolagenem a velmi jemně tukem.

Mléčné telecí maso pochází z telat chovaných pro nás na statku v Líšné u Zbiroha. Telata jsou krmena výhradně mlékem až do porážky ve věku čtyř měsíců. Maso se vyznačuje světle až jemně růžovou barvou, jemným svalovým vláknem, křehkou strukturou, velmi delikátní chutí s mléčným podtónem a vysokým obsahem bílkovin při nízkém podílu tuku.  

Telecí krk poskytuje jedno z nejjemnějších a nejchutnějších mas na pomalé pečení a dušení při nízkých teplotách. Můžete připravovat vcelku, jako roládu, nakrájené na plátky nebo na kostky.

Detailní informace

Detailní popis produktu

 Po otevření obalu spotřebujte do 24 hodin. Skladujte od +1 do +4 °C

Telecí maso výsekové, chlazené
České mléčné telecí, stáří do 4 měsíce.


Chovatel: Líšná u Zbiroha
Původ Česká republika.
Odleženo minimálně 5 dní.

Doplňkové parametry

Kategorie: TELECÍ
Hmotnost: 1 kg
Položka byla vyprodána…

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Nevyplňujte toto pole:

Bezpečnostní kontrola