Telecí pečeně mléčná

850 Kč 850 Kč / 0.5 kg
Momentálně nedostupné
Položka byla vyprodána…

BALENÍ 0,5kg 

Pečeně z mléčných telat. Odleželé minimálně 5 dní.

Maso je v kuchyňské úpravě kryté typickou vazivovou blánou. Pečeně (karé) je velmi jemné maso bez kosti, vykostěné z telecí kotlety z bederní části, kde se již nenacházejí žebra. Kotleta je maso z telecího hřbetu, které se nachází mezi krkem a kýtou. Tvoří ji po celé délce půlka páteře s podlouhlým zádovým svalem. V přední hrudní části je se žebry, v zadní bederní části bez žeber. Kotleta může být s kostí (kotleta v užším slova smyslu) nebo bez kosti, kdy ji nazýváme pečené nebo karé. Někdy se můžeme také setkat s názvem “telecí ledvina” což je starý řeznický název pro telecí kotletu z bederní části se svíčkou s přirozeně připojenou ledvinou obalenou jemným lojem, která se takto peče vcelku.

Mléčné telecí maso pochází z telat chovaných pro nás na statku v Líšné u Zbiroha. Telata jsou krmena výhradně mlékem až do porážky ve věku čtyř měsíců. Maso se vyznačuje světle až jemně růžovou barvou, jemným svalovým vláknem, křehkou strukturou, velmi delikátní chutí s mléčným podtónem a vysokým obsahem bílkovin při nízkém podílu tuku.  

Velmi jemné maso výborné na pečení v celku, nakrájené na plátky na minutky nebo řízky.


 

Detailní informace

Detailní popis produktu

Po otevření obalu spotřebujte do 24 hodin. Skladujte od +1 do +4 °C.

 

Telecí maso mléčné, výsekové, chlazené.
České čerstvé telecí, stáří 4 měsíce. Telata jsou krmena mlékem.

Chovatel: Líšná u Zbiroha.
Původ Česká republika.
Odleženo minimálně 5 dní.

Doplňkové parametry

Kategorie: TELECÍ
Hmotnost: 0.5 kg
Položka byla vyprodána…

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Nevyplňujte toto pole:

Bezpečnostní kontrola