Vepřová krkovice

750 Kč 750 Kč / 1 kg
Skladem (32 kg)

BALENÍ 1 kg 

Krkovice bez kosti a kůže / Pork Shoulder, Collar Butt (Neck), Boneless z přeštického černostrakatého prasete. Odvěšené minimálně 4 dny.

Krkovici bez kosti připravujeme z celé vykostěné krkovice. Je upravená, bez povrchového sádla a bez chrupavky lopatky. Svaly krkovice, díky nimž zvíře zvedá hlavu, jsou neustále v pohybu. Jednotlivé svaly jsou odděleny tukem, a proto krkovice patří k prorostlejším partiím. U přeštíka má navíc velký podíl mezisvalového tuku, díky kterému je ještě šťavnatější a křehčí než krkovice z moderních bílých plemen. Krkovice se od hlavy do mohutného středu rozšiřuje, tvoří ji svaly ve tvaru „okýnek“. Od středu ke hřbetu se mírně zužuje a získává typický tvar – díky svalům podplečí a začátku nejdelšího zádového svalu, které pak přechází do kotlety. Každý plátek krkovice je tedy jiný.  

Krkovice patří mezi nejoblíbenější univerzální masa. Můžete ji péct, rožnit, udit, dusit, grilovat nebo smažit. Řízek z krokovice je považován za nejlepší. Stejně jako u hovězího platí, že si vždy víc pochutnáte na vyšším steaku, který stačí pouze osolit. A totéž platí i u krkovice i řízku z ní. Vyzkoušejte recept na řízek z restaurace Kantýna: Silné plátky z krkovice zlehka naklepejte, aby se neporušila vlákna. Pak ho obalte v trojobalu, tedy v mouce, vejci a strouhance. Tu si připravte z čerstvého pečiva, ovšem rozsekejte ho v robotu, špatně se mele. Obalený řízek osmažte na sádle do světle zlaté barvy. Pak ho položte na rošt do trouby předehřáté na 120 °C a pečte 20 minut. Kdybyste dali řízek přímo na plech, tuk by nemohl odkapávat a strouhanka by se začala odlupovat. Popisovaný způsob připomíná přípravu steaku – maso se nejprve zprudka zatáhne a pomalu potom dopéká. Díky tomu zůstane šťavnaté.
 

 

 

Detailní informace

Detailní popis produktu

Po otevření obalu spotřebujte do 24 hodin. Skladujte od +1 do +4 °C.

Vepřové maso výsekové, chlazené.
Maso z přeštických černostrakatých prasat.

Původ Česká republika

Doplňkové parametry

Kategorie: VEPŘOVÉ Z PŘEŠTÍKA
Hmotnost: 1 kg

Jak nakrájet krkovici na plátky

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Nevyplňujte toto pole:

Bezpečnostní kontrola