Vepřová panenka

267 Kč 890 Kč / 1 kg
Skladem (35 balení)

CELÁ PANENKA MÁ PŘIBLIŽNĚ 300G

Panenka  (Pork Tenderloin, Side Muscle Off) z přeštického černostrakatého prasete. Odvěšené minimálně 4 dny.

Vepřová panenka známá jako panenská svíčková je mimořádně jemný a libový kus masa, který nachází pod páteří podél bederní části na levé i pravé straně – jsou totiž v těle dvě. Je to nejméně namáhaný, a tudíž nejméně prokrvený sval. Pří vyřezávání z vepřové půlky se nejprve kulatým řezem odřízne její konec u spony pánevní, povolí uchycení u pánve a lehce odřízne od kotlety. Je krytá silnou vrstvou vnitřního sádla, které se z ní odřízne podobně jako řetízek, který jde podél celé panenky. Stejně jako mnohé jiné partie, dostala svíčková název podle toho, jak vypadá a jak chutná. Je jemná a křehká jako panenka. Je tvar je podlouhlý, od krajů do středu se rozšiřující s malým palcem na jedné straně. Je pěkně upravena bez sádla a volných blan. Panenka z přeštíka patří mezi nejjemnější a nejkřehčí maso, které známe.

Panenka můžete připravovat jak vcelku, tak nakrájenou na malé řízky nebo medailonky. Je nejlepší na rychlé minutkové úpravy na pánvi nebo grilu pouze se solí nebo marinovaná s bylinkami. Skvělá je i na malé řízky. 

Detailní informace

Detailní popis produktu

Po otevření obalu spotřebujte do 24 hodin. Skladujte od +1 do +4 °C.


Vepřové maso výsekové, chlazené.
Maso z přeštických černostrakatých prasat.

 

Původ Česká republika

Doplňkové parametry

Kategorie: VEPŘOVÉ Z PŘEŠTÍKA
Hmotnost: 0.3 kg

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Nevyplňujte toto pole:

Bezpečnostní kontrola