Pečeně bez kosti

180 Kč 720 Kč / 1 kg
Skladem (43 balení)

PORCUJEME  PO 250 g S ODCHYLKOU 10 %


Pečeně bez kosti a kůže (Pork Loin, Center-Cut, Boneless, Belly Strap On) z přeštického černostrakatého prasete. Odvěšené minimálně 4 dny.

Vepřová pečeně je větší podlouhlý kus masa, který má zvíře v oblasti bederní páteře – je to v podstatě vepřová kotleta bez kosti a vzniká jejím vykostěním. Hřbetní sádlo je seříznuté na výšku cca 1 cm. U přeštíka je pečeně menší, a navíc má díky hřbetnímu sádlu a většímu podílu mezisvalového tuku, díky kterému je ještě šťavnatější a křehčí než pečeně z moderních bílých plemen. Její název se vžil historicky, protože kdysi se hřbet většinou pekl nebo rožnil v celku a krájel se z něj plátky – proto pečeně.  

Pečeně již svým názvem vyzývá k pečení. Můžete ji péci jak pod poklicí, tak skvělá je na způsob roastbeefu. Zavázanou provázkem, osolíme, můžeme přidat nasekané bylinky a zprudka opečeme nejprve na hřbetním sádle a potom zbývající části. Pečeme na roštu do 60 °C v jádře. Výborná je také nakrájená na medailonky na gril nebo na řízky. Větší plátek získáme nedoříznutím dvou plátku na tzv. motýlek.

Detailní informace

Detailní popis produktu

Po otevření obalu spotřebujte do 24 hodin. Skladujte od +1 do +4 °C. 


Vepřové maso výsekové, chlazené.
Maso z přeštických černostrakatých prasat.

 

Původ Česká republika

 

Doplňkové parametry

Kategorie: VEPŘOVÉ Z PŘEŠTÍKA
Hmotnost: 0.25 kg

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Nevyplňujte toto pole:

Bezpečnostní kontrola