Plec z Přeštíka
Související produkty
Detailní popis produktu
"Plec je, podobně jako třeba krkovice, univerzální partie. Hodí se na všechny úpravy, jen hodně libovému masu svědčí spíš dušení a pečení. Kdybyste libovou plec opekli, vlivem vyššího podílu kolagenu by byla poněkud gumová. Maso z tučnější plece bývá naopak křehčí,“ vysvětluje mistr řezník František Kšána.
Plec je soubor svalů, který se táhne přes lopatku až do paže zvířete. Maso, které je umístěno blízko lopatky, není tolik prorostlé kolagenem, a proto z něj připravíte výtečné steaky. V ramínku je kolagenu víc, protože je při pohybu přirozeně namáhána. Potřebuje delší úpravu, aby nebyla gumová, a tak najde uplatnění spíš při pečení nebo dušení.
Po otevření obalu spotřebujte do 24 hodin. Skladujte od +1 do +4 °C.
Vepřové maso výsekové, chlazené.
Maso z přeštických černostrakatých prasat.
Původ Česká republika
Doplňkové parametry
Kategorie: | VEPŘOVÉ Z PŘEŠTÍKA |
---|---|
Hmotnost: | 1 kg |
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.