Plec z Přeštíka

600 Kč 600 Kč / 1 kg
Skladem (34 kg)

BALENÍ 1 kg 


Plec bez kosti a kůže (Pork Shoulder, Outside, Boneless, Skinless) z přeštického černostrakatého prasete. Odvěšené minimálně 4 dny. Plec bez kosti je maso z přední nohy – plece. Získáme ji vykostěním plece s kostí. Je upravená s lehkým tukovým krytím. Samotné maso plece je soubor svalů z přední nohy, které se táhnou přes lopatku (plec) až do paže zvířete (ramínko). Maso, které je umístěno blízko lopatky, není tolik prorostlé kolagenem a tvoří jej kulatá, loupaná a velká plec, která je největším svalem plece. V ramínku, které přechází do kolena, je kolagenu více, protože je při pohybu přirozeně namáháno. U přeštíka jsou svaly plece menší, a navíc mají větší podíl mezisvalového tuku, díky kterému jsou ještě šťavnatější a křehčí než plece z moderních bílých plemen.  

Vepřová plec bez kosti má všestranné využití a je určena na další zpracování. Celou ji můžete péct, rožnit nebo po nasolení udit. Nejlépe zarolovanou, svázanou provázkem nebo v síťce. Plec je skvělá dušená jako na kmíně nebo na segedín, pomalu pečená jako knedlo-vepřo-zelo nebo trhané vepřové, vařená poskytuje ovar nebo maso do tlačenky. Maso velké plece můžete použít i na grilování nebo řízky. Plec je také základní surovinou uzenářských výrobků.

Detailní informace

Detailní popis produktu

 


 Po otevření obalu spotřebujte do 24 hodin. Skladujte od +1 do +4 °C.

Vepřové maso výsekové, chlazené.
Maso z přeštických černostrakatých prasat.

 

Původ Česká republika

 

Doplňkové parametry

Kategorie: VEPŘOVÉ Z PŘEŠTÍKA
Hmotnost: 1 kg

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Nevyplňujte toto pole:

Bezpečnostní kontrola