Vepřová játra z přeštíka - K DOSTÁNÍ VE STŘEDU

330 Kč 330 Kč / 1 kg
Skladem (8 kg)

BALENÍ 1 kg 

Vepřová játra prémiové kvality z přeštického černostrakatého prasete. Játra jsou největším vnitřním orgánem a centrálním orgánem látkové výměny. Tato opomíjená superpotravina ze zdravých mladých přeštíku je největším zdrojem lehce vstřebatelného železa, vitamínu A, B (zejména B12), D, E, K, minerálních látek a dalších důležitých biologicky aktivních látek. Játra byla již v minulosti považována řadou kmenů za jednu z nejcennějších částí zvířete, a i naši rodiče a prarodiče je konzumovali častěji než my.

Játra jsou červenohnědá, lesklá, hladká a mají svou specifickou „nahořklou“ vůni. Vepřová játra lehce odlišíte od všech ostatních – jsou „krupičkovaná“. Malé nepravidelné vnitřní komůrky, které vytvářejí krupičku, jsou vidět pouhým okem.

Játra z Našeho masa už nemusíte odblaňovat a nic z nich vyřezávat. Vše udělali řezníci za Vás!

Játra se dají připravit na hodně způsobů. Všeobecně u nich ale platí, že stačí připravovat krátce a solí se v průběhu přípravy nebo až na konci. Můžete z nich udělat játrové knedlíčky nebo játrovou rýži do polévky. Nakrájejte je na nudličky a udělejte dušená na cibulce s rýží. Nakrájená na 1,5 cm silné plátky jsou skvělá smažená na sádle nebo potřená trochou oleje je grilujte na roštu! A zkuste také doma udělat játrovu paštiku – je to velmi jednoduché! A tipněte si: říká se jitrnice nebo jaternice? Játra jsou základem tohoto oblíbeného zabijačkového výrobku – proto jaternice!

 

 


 

 

Detailní informace

Detailní popis produktu

 Po otevření obalu spotřebujte do 24 hodin. Skladujte od +1 do +4 °C.

Vepřové droby chlazené z přeštických černostrakatých prasat.

Původ Česká republika

Přeštické černostrakaté prase

 

Maso z přeštíků má díky velkému podílu tuku, který se nachází v mase i na povrchu, specifickou chuť a „šmrnc“, díky mezisvalovému tuku je krásně křehké a hezky voní. Chovatelé vyšlechtili přeštického vepře již v 19. století, a to křížením místního prasete (českého hřebenáče) se starými anglickými a německými plemeny, dováženými po roce 1850 na Přešticko, Klatovsko a Domažlicko. Většina těchto plemen byla černostrakatých s klopeným uchem a takový je i přeštík. Jeho kvalitní maso se tradičně používalo hlavně na výrobu vyhlášené Pražské šunky.

Ve dvacátém století byl chov těchto prasat maso–sádelného typu s vyšší vrstvou hřbetního tuku potlačován ve prospěch výrazně masných prasat, která přinášejí rychlejší a snadnější zisk. Nyní se přeštíci vracejí do popředí zájmu, a dokonce se stává, že někteří chovatelé vydávají za přeštíky jiná strakatá plemena. Našimi partnery jsou však pouze chovatelé s uznanými chovy přeštických černostrakatých prasat.

Doplňkové parametry

Kategorie: VEPŘOVÉ Z PŘEŠTÍKA
Hmotnost: 1 kg

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Nevyplňujte toto pole:

Bezpečnostní kontrola