Vepřová kýta na řízky

720 Kč 720 Kč / 1 kg
Skladem (28 kg)

BALENÍ 1 kg 

Kýta bez kosti a kůže (Pork Leg, Boneless, Skinless) z přeštického černostrakatého prasete. Odvěšené minimálně 4 dny.

Kýta bez kosti je maso ze zadní nohy – kýty.  Po vykostění je upravená, bez okostic a s lehkým tukovým krytím. Tvoří ji soubor svalů, kterým se říká šály – vrchní a spodní, váleček, ořech, malý ořech a karabáček. Je největší partií při bourání vepřové půlky, která má také nejvíce masitých částí. U přeštíka jsou šály menší a navíc mají podíl mezisvalového tuku, díky kterému jsou ještě šťavnatější a křehčí než kýty z moderních bílých plemen.

Kýta bez kosti je univerzální maso určené na další zpracování. Celou nebo její části – šály můžete péct, rožnit nebo po nasolení udit. Je jedním z nejoblíbenějších partií na řízky. Ty uděláte ze všech šálu, kromě karabáčku. Oblíbená je také jako libové maso na dušení v plátcích nebo kostkách.

 


 

 

WordsCharactersReading time

Detailní informace

Detailní popis produktu

Po otevření obalu spotřebujte do 24 hodin. Skladujte od +1 do +4 °C.

Vepřové maso výsekové, chlazené.
Maso z přeštických černostrakatých prasat.

 

Původ Česká republika

Doplňkové parametry

Kategorie: VEPŘOVÉ Z PŘEŠTÍKA
Hmotnost: 1 kg

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Nevyplňujte toto pole:

Bezpečnostní kontrola