Vepřové karé

730 Kč 730 Kč / 1 kg
Momentálně nedostupné
Položka byla vyprodána…

PORCUJEME  PO 1KG

Pečeně bez kosti, sádla a kůže - karé / Pork Loin, Loin Eye z přeštického černostrakatého prasete. Odvěšené minimálně 4 dny.

Vepřová pečeně karé je větší podlouhlý libový kus masa, který má zvíře v oblasti bederní páteře – je to v podstatě vepřová kotleta bez kosti a vzniká jejím vykostěním. Hřbetní sádlo a povrchové blány jsou odříznuté. U přeštíka je pečeně menší, má však větší podíl mezisvalového tuku, díky kterému je ještě šťavnatější a křehčí než pečeně z moderních bílých plemen. Její název se vžil historicky, protože kdysi se hřbet většinou pekl nebo rožnil v celku a krájel se z něj plátky – proto pečeně. Karé je označení pečeně, které bylo převzato z italštiny, kde se používá jak pro kotletu i pečeni.  

Libová pečeně karé je určená primárně na přípravu jemných libových řízků podobných řízkům z panenky. Jinak je použití stejné jako u klasická pečeně z přeštíka, která je však s hřbetním sádlem. Tuto položku máme také v nabídce.

Detailní informace

Detailní popis produktu

Po otevření obalu spotřebujte do 24 hodin. Skladujte od +1 do +4 °C. 


Vepřové maso výsekové, chlazené.
Maso z Přeštických černostrakatých klapouchých prasat.

 

Původ Česká republika

 

Doplňkové parametry

Kategorie: VEPŘOVÉ Z PŘEŠTÍKA
Hmotnost: 1 kg
Položka byla vyprodána…

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Nevyplňujte toto pole:

Bezpečnostní kontrola