Hamburger z wagyu

792 Kč 1 100 Kč / 1 kg
Skladem (58 balení)

V BALENÍ JSOU 4 KS (1 KS CCA 180 g )

Maso na hamburger prémiové kvality z plemene skotu wagyu chovaného v České republice

Wagyu je složenina ze slov wa (Japonsko) a gyu (skot), podobně jako čestr = český strakatý skot. Neznamená to ale, že když si koupíte jakékoli maso z wagyu, automaticky získáváte nejvyšší možnou japonskou kvalitu. Nejkvalitnější je pochopitelně wagyu přímo z Japonska, jednak díky tradici, jednak díky tomu, jakou péči tam při chovu zvířat věnují každému detailu. Dobře totiž vědí, že každý aspekt chovu má zásadní vliv na kvalitu masa. Jde zejména o genové linie, pohlaví (jalovice a voli) a způsob výkrmu (kromě pastvy hlavně drcené zrno, tedy strava bohatá na sacharidy). To všechno se odrazí v barvě a celkové kvalitě masa, a hlavně v jeho mramorování. Právě mramorování, z našeho pohledu neuvěřitelné, totiž způsobuje onu nezaměnitelnou chuť wagyu, jeho mimořádnou šťavnatost a křehkost.

 

Wagyu v České republice

K nejvýznamnějším chovatelům plemene wagyu v České republice patří rodina Krontorádových, jejichž wagyu vám nabízíme. První vysoce kvalitní embrya si nechali v roce 2012 importovat z americko-japonské farmy v USA. Vlastnit skot plemene wagyu je velká vzácnost a dodnes je velice obtížné získat o jeho chovu detailní informace. Krontorádovi ovšem už dlouhá léta spolupracují s chovateli z celého světa, v čele s těmi japonskými, a výsledky jsou vynikající. A specifika chovu wagyu? Chovatel musí mladým jalovicím a volům dopřát dlouhodobý pobyt na pastvinách s matkou, ustájení na volno, mírný pohyb, a hlavně dostatek vhodného krmiva, vody a minerálních látek.

 

Na rozpáleném grilu či pánvi opékejte maso z každé strany přibližně minutu. Nepřidávejte žádný olej – burger pustí vlastní tuk a opeče se v něm. Opečené maso je důležité nechat odpočinout. Předehřejte troubu na 100 °C a burger do ní na 10 minut vložte, nebo stáhněte plamen na minimum a nechte maso na pánvi 5–10 minut. Mezitím rozkrojte housku a obě půlky opečte na pánvi nebo na grilu z obou stran, aby byly křupavé zvenku a měkké uvnitř. Vrchní část housky potřete hořčicí a přidejte nakrájenou kyselou okurku. Přiklopte a podávejte.

 

 

 

Detailní informace

Detailní popis produktu

 Po otevření obalu ihned spotřebujte. Skladujte od +1 do +4 °C..


 


Masný polotovar
Neobsahuje přidanou sůl.
Obsah tuku do 30% hmotnosti.
Složení: hovězí maso z plemene Wagyu - 90% , vyzrálé va vakuu 21 dnů, hovězí lůj Wagyu 10%, slunečnicový olej
Původ Česká republika.

Doplňkové parametry

Kategorie: WAGYU
Hmotnost: 0.72 kg

jak přopravit burger na gril

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Nevyplňujte toto pole:

Bezpečnostní kontrola