Wagyu Tottori nízká roštěná , steak

2 700 Kč 2 700 Kč / 1 ks
Skladem (35 ks)

BALENÍ 200g plátky


 Strip Loin Steak / Nízký roštěnec steak z japonského wagyu Tottori Torikai kvality A5. Vyzrálé ve vakuu minimálně 14 dní. Vyjímečná partie wagyu s velmi výrazným mramorováním nejčastěji ve stupni 10-12. Nízká roštěná neboli nízký roštěnec (sirloin, striploin) je jedno z nejznámějších mas s nezaměnitelným obdélníkovým tvarem, oválným řezem a povrchovou klihovitou šlachou krytou tukem. Nachází se v bederní části podél páteře na obou stranách, mezi vysokým roštěncem (dělí se mezi 11 a 12 žebrem) a malým ořechem. U masa z japonského wagyu je stejné kvality a mramorování jak vysoký tak nízký roštěnec. Maso by mělo být při porcování podchlazené na –1 až –3 °C a nenechává se temperovat na pokojovou teplotu, jak jsme zvyklí u jiných steakových mas. Japonci jsou zvyklí ho krájet na nářezáku na opravdu tenké plátky, od 0,8 do 2 mm, ale když už dělají silnější steaky, tak minimálně 1 cm.

Výjimečné maso je připravené  na steak nebo japonské metody yakiniku a shabu-shabu.

Krásné čtení o wagyu najdete zde: https://www.jidloaradost.ambi.cz/clanky/privezli-jsme-wagyu-z-tottori-co-se-ambiente-uci-od-japoncu/ 

 

 

Detailní informace

Detailní popis produktu

Po otevření obalu spotřebujte do 24 hodin. Skladujte od +1 do +4 °C.


 

Hovězí maso výsekové.
Rating masa v Japonsku A5 - nejvyšší kvalita.
Zvířata jsou chována na Farmě Torikai Chikusan.
Znakem Tottori Wagyu je více než 55% podíl kyseliny olejové v tuku. Kyselina olejová se nachází také v olivovém oleji a údajně je účinná při snižování cholesterolu a způsobuje lahodnou chuť.
V roce 2017 vyhrálo maso Tottori Wagyu 1. místo za nejvyšší kvalitu masa v Japonsku na soutěži National Wagyu Talent Exhibition pořádané jednou za 5 let.

Původ Japonsko, prefektura Tottori

 

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Nevyplňujte toto pole:

Bezpečnostní kontrola