Wagyu Tottori podplečí , steak

2 400 Kč 2 400 Kč / 1 ks
Momentálně nedostupné
Položka byla vyprodána…

BALENÍ 200g plátky


 

Chuck Roll / krk - podplečí z japonského wagyu Tottori Torikai kvality A5. Vyzrálé ve vakuu minimálně 14 dní. Výjimečná partie wagyu s velmi výrazným mramorováním nejčastěji ve stupni 10-12. Podplečí (ve starém řeznickém slangu „péro“) je soubor svalů, který se nachází za krkem pod plecí – proto podplečí. Tradiční česká řeznická terminologie nazývá tuto část krku mezi krčním obratlem (řez mezi posledním, sedmým krčním obratlem a prvním hrudním) a vysokým roštěncem (řez mezi pátým a šestým hrudním obratlem – žebrem). Není příliš namáháno a je pěkně mramorované až tukem prorostlé. Celé podplečí (chuck roll) můžeme rozdělit na horní sval steakové podplečí (chuck flap nebo under blade) a spodní sval krk – podplečí (chuck eye roll), jehož součástí je i krční filet (chuck filet). Patří mezi svaly, které jsou jako první na celém zvířeti mramorované, a zároveň u protučnělých kusů mají nejjemnější mramorování, podobně jako steakové žebro. Maso by mělo být při porcování podchlazené na –1 až –3 °C a nenechává se temperovat na pokojovou teplotu, jak jsme zvyklí u jiných steakových mas. Japonci jsou zvyklí ho krájet na nářezáku na opravdu tenké plátky, od 0,8 do 2 mm, ale když už dělají silnější steaky, tak minimálně 1 cm. 

Výjimečná partie vhodná se na všechny úpravy, zejména japonské – steak, sukiyaki, yakiniku, shabu-shabu.  

Krásné čtení o wagyu najdete zde: https://www.jidloaradost.ambi.cz/clanky/privezli-jsme-wagyu-z-tottori-co-se-ambiente-uci-od-japoncu/ 

 

 

Detailní informace

Detailní popis produktu

Po otevření obalu spotřebujte do 24 hodin. Skladujte od +1 do +4 °C.


 

Hovězí maso výsekové.
Rating masa v Japonsku A5 - nejvyšší kvalita.
Zvířata jsou chována na Farmě Torikai Chikusan.
Znakem Tottori Wagyu je více než 55% podíl kyseliny olejové v tuku. Kyselina olejová se nachází také v olivovém oleji a údajně je účinná při snižování cholesterolu a způsobuje lahodnou chuť.
V roce 2017 vyhrálo maso Tottori Wagyu 1. místo za nejvyšší kvalitu masa v Japonsku na soutěži National Wagyu Talent Exhibition pořádané jednou za 5 let.

Původ Japonsko, prefektura Tottori

 

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Nevyplňujte toto pole:

Bezpečnostní kontrola