Wagyu Tottori ribeye, steak

2 700 Kč 2 700 Kč / 1 ks
Momentálně nedostupné
Položka byla vyprodána…

BALENÍ  200g steak


 

Rib Eye Steak / Vysoký roštěnec bez kosti steak z japonského wagyu Tottori Torikai kvality A5. Vyzrálé ve vakuu minimálně 14 dní. Vyjímečná partie wagyu s velmi výrazným mramorováním nejčastěji ve stupni 10-12. Vysoký roštěnec bez kosti (ribloin, riborosu) je jedna z nejžádanějších partií. Vysoká roštěná neboli vysoký roštěnec (rib-eye, entrecote) je nejslavnější, nejfotogeničtější a pro většinu milovníků masa nejchutnější steak. Tento soubor jemně mramorovaných (u japonského obzvlášť) svalů oválného tvaru s masovým okem (proto se mu také říká rib-eye) uprostřed se nachází mezi podplečím a roštěncem, na vyšší části hřbetu za lopatkami – odtud název vysoký roštěnec. Maso by mělo být při porcování podchlazené na –1 až –3 °C a nenechává se temperovat na pokojovou teplotu, jak jsme zvyklí u jiných steakových mas. Japonci jsou zvyklí ho krájet na nářezáku na opravdu tenké plátky, od 0,8 do 2 mm, ale když už dělají silnější steaky, tak minimálně 1 cm.   
 

Výjimečné maso je připravené  na steak nebo japonské metody yakiniku a shabu-shabu.

Krásné čtení o wagyu najdete zde: https://www.jidloaradost.ambi.cz/clanky/privezli-jsme-wagyu-z-tottori-co-se-ambiente-uci-od-japoncu/ 

 

 

 
 
 
 

 

 

Detailní informace

Detailní popis produktu

Po otevření obalu spotřebujte do 24 hodin. Skladujte od +1 do +4 °C.


 

Hovězí maso výsekové.
Rating masa v Japonsku A5 - nejvyšší kvalita.
Zvířata jsou chována na Farmě Torikai Chikusan.
Znakem Tottori Wagyu je více než 55% podíl kyseliny olejové v tuku. Kyselina olejová se nachází také v olivovém oleji a údajně je účinná při snižování cholesterolu a způsobuje lahodnou chuť.
V roce 2017 vyhrálo maso Tottori Wagyu 1. místo za nejvyšší kvalitu masa v Japonsku na soutěži National Wagyu Talent Exhibition pořádané jednou za 5 let.

Původ Japonsko, prefektura Tottori

 

Doplňkové parametry

Kategorie: WAGYU
Hmotnost: 0.2 kg
Položka byla vyprodána…

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Nevyplňujte toto pole:

Bezpečnostní kontrola