Hamburger z čestru

441 Kč 613 Kč / 1 kg
Skladem (138 balení)

V BALENÍ JSOU 4 KS (1 KS CCA 180 g ).


  • Vytvarovaná porce na hamburger, kterou můžete rovnou hodit na gril.
  • Připravujeme ho z libového i tučnějšího masa tak, aby zůstal krásně šťavnatý.
  • Je ze 100% hovězího masa.
  • Dejte si ho do opečené housky s hořčicí, kyselou okurkou, cibulí, a máte český hamburger!
  • Můžete ho použít i na boloňskou omáčku nebo masové kuličky.
  • Solte těsně před opékáním.

 

Náš hamburger z čestru děláme z nejvíc rozšířené kombinace odleželého předního masa z krku, žeber a hrudí, tedy z partií, které jsou přirozeně protučnělé, s malým přídavkem loje.

Na 1 burger potřebujete:

180 g namíchaného masa na burger
1–2 lžíce hořčice
1 kyselou okurku, nakrájenou na tenké plátky
pár půlkoleček červené cibule
sůl a pepř 
1 raženou housku od Merhautů (také k dostání na našem e shopu)


Maso zprudka grilujte nebo opékejte na pánvi zhruba 2 minuty z každé strany. Nepřidávejte žádný olej, protože burger pustí vlastní tuk, ve kterém se opeče. Opečené maso je důležité nechat odpočinout. Předehřejte troubu na 100 °C a burger do ní na 10 minut vložte, nebo stáhněte plamen na minimum a nechte maso na pánvi ještě 5–10 minut. Rozkrojte housku a obě půlky opečte na pánvi nebo na grilu z obou stran, aby byly zvenku křupavé a uvnitř měkké. Na spodní polovinu housky položte opečené maso, vrchní potřete hořčicí a položte na ni kyselou okurku a cibuli. Přiklopte. Kompletní hamburger zabalte do pečicího papíru nebo zlehka přikryjte alobalem a nechte 3 minuty odpočinout.

 

 

Detailní informace

Detailní popis produktu

 Po otevření obalu ihned spotřebujte. Skladujte od +1 do +4 °C.


Obsah soli: neobsahuje
Obsah tuku: do 20 % hmot.
Složení: hovězí maso 90 %, hovězí lůj 10 %, slunečnicový olej
Masný polotovar. Určeno k tepelné úpravě.

Český strakatý skot

U nás v Amase pracujeme s hovězím masem z plemene české strakaté a jeho kříženců. Jde o původní české plemeno, které tvoří zhruba polovinu veškeré populace skotu u nás. Strakatá plemena jsou rozšířena po celém světě, v okolí švýcarského Bernu se chovala už od středověku. Čestr je vysoce užitkové univerzální plemeno, chované na mléko i maso. Farmáři nám vychovávají jalovice a voly tak, aby zvířata byla dostatečné zmasilá a vytvořil se jim tuk pod kůží, a hlavně v mase. Maso z takto vykrmeného skotu je ideální na zrání, a zejména staření.


 


 

Doplňkové parametry

Kategorie: HOVĚZÍ Z ČESTRU
Hmotnost: 0.72 kg

Jak připravit burger na gril

Jak připravit maso na burgery

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Nevyplňujte toto pole: