Hamburger ze stařeného čestru

557 Kč 774 Kč / 1 kg
Skladem (92 balení)

V BALENÍ JSOU 4 KS (1 KS CCA 180 g ).


  • Vytvarovaná porce na hamburger, kterou můžete rovnou hodit na gril.
  • Připravujeme ho z libového i tučnějšího masa tak, aby zůstal krásně šťavnatý.
  • Je ze 100% hovězího masa.
  • Dejte si ho do opečené housky s hořčicí, kyselou okurkou, cibulí, a máte český hamburger!
  • Můžete ho použít i na boloňskou omáčku nebo masové kuličky.
  • Solte bezprostředně před opékáním.

 

Náš hamburger ze stařeného čestru děláme z kombinace stařeného masa z roštěnců, žeber a plecí, tedy z partií, které jsou přirozeně protučnělé, s malým přídavkem loje.

Na 1 burger potřebujete:

180 g namíchaného masa na burger
1–2 lžíce hořčice
1 kyselou okurku, nakrájenou na tenké plátky
pár půlkoleček červené cibule
sůl a pepř 
1 raženou housku od Merhautů (také k dostání na našem e shopu)


Maso zprudka grilujte nebo opékejte na pánvi zhruba 2 minuty z každé strany. Nepřidávejte žádný olej, protože burger pustí vlastní tuk, ve kterém se opeče. Opečené maso je důležité nechat odpočinout. Předehřejte troubu na 100 °C a burger do ní na 10 minut vložte, nebo stáhněte plamen na minimum a nechte maso na pánvi ještě 5–10 minut. Rozkrojte housku a obě půlky opečte na pánvi nebo na grilu z obou stran, aby byly zvenku křupavé a uvnitř měkké. Na spodní polovinu housky položte opečené maso, vrchní potřete hořčicí a položte na ni kyselou okurku a cibuli. Přiklopte. Kompletní hamburger zabalte do pečicího papíru nebo zlehka přikryjte alobalem a nechte 3 minuty odpočinout.

 

Detailní informace

Detailní popis produktu

 Po otevření obalu ihned spotřebujte. Skladujte od +1 do +4 °C.


Masný polotovar.
Neobsahuje přidanou sůl
Obsah tuku: do 30 % hmot.
Složení: hovězí stařené maso 90 %, hovězí lůj 10 %, slunečnicový olej
Vyrobeno z masa českého strakatého skotu.
Určeno k tepelné úpravě.

Staření masa

Suché zrání, kterému jsme dali v Amase název staření, označuje proces zrání masa z jalovic a volů na kosti za přesně stanovených podmínek (řízená teplota, vlhkost a proudění vzduchu). Maso se do ničeho nebalí, nechává se nekryté viset na hácích nebo je v dostatečných rozestupech uložené v regálech či ve visu. Po 50 dnech ztratí na váze, povrch hodně seschne a maso vypadá jako staré, odtud termín staření. Výsledkem nepřetržité péče a kontroly je křehké, měkčí maso výrazné a intenzivní chuti.


 

Doplňkové parametry

Kategorie: HOVĚZÍ Z ČESTRU
Hmotnost: 0.72 kg
Dostupnost: pondělí,úterý,středa

jak připravit burger na gril

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Nevyplňujte toto pole: