Slanina anglická

113 Kč
Skladem (19 ks)

BALENÍ 250 g (PRODÁVÁME KRÁJENÉ).


„Anglickou slaninu vyrábíme z vepřových boků bez kosti. Nejdřív je nasucho nasolíme, necháme dva až tři dny odležet a pak je zalijeme slaným lákem, ve kterém dva až tři týdny odpočívají. Potom kusy lehounce opláchneme v teplé vodě, aby se odsolil povrch, ohřejeme v udírně aby boky na povrchu oschly, poté je namočíme do krve, dáme nazpátek do udírny kde se vyudí a dovaří v páře" , popisuje František postup, který je dnes běžný.

Detailní informace

Detailní popis produktu

Je středně prorostlá. Nejlepší je pečená se sázenými vejci.


Po otevření obalu ihned spotřebujte. Skladujte od +1 do +4 °C.


Složení: vepřový bok, dusitanová solicí směs (99,5 % jedlá sůl s jodem, 0,5 % dusitan sodný),
čerstvý český česnek, vepřová krev.
Vepřová krev se používá na obarvení povrchu před uzením podle staré české receptury.
Uzeno na bukovém dřevu.


Výživové údaje na 100 g
Energie 1790 kJ / 428 kcal
Tuky 42 g
z toho nasycené mastné kyseliny 12 g
Sacharidy 0 g
z toho cukry 0 g
Bílkoviny 11 g
Sůl 2,1 g


 


 

Doplňkové parametry

Kategorie: ŠUNKY & UZENÁ MASA
Hmotnost: 0.25 kg

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Přidat komentář
Nevyplňujte toto pole: