Slanina anglická

123 Kč 492 Kč / 1 kg
Skladem (20 balení)

BALENÍ 250 g (PRODÁVÁME KRÁJENÉ).


„Anglickou slaninu vyrábíme z vepřových boků bez kosti. Nejdřív je nasucho nasolíme, necháme dva až tři dny odležet a pak je zalijeme slaným lákem, ve kterém dva až tři týdny odpočívají. Potom kusy lehounce opláchneme v teplé vodě, aby se odsolil povrch, ohřejeme v udírně aby boky na povrchu oschly, poté je namočíme do krve, dáme nazpátek do udírny kde se vyudí a dovaří v páře" , popisuje František postup, který je dnes běžný.

Je středně prorostlá. Nejlepší je pečená se sázenými vejci.

Detailní informace

Detailní popis produktu

 

Po otevření obalu ihned spotřebujte. Skladujte od +1 do +4 °C.

 


Masný výrobek tepelně opracovaný. Složení: vepřový bok s kostí, dusitanová solící směs ( 99,5 % jedlá sůl s jodem, 0,5 % dusitan sodný), čerstvý český česnek, vepřová krev. 100 g výrobu bylo vyrobeno z 110 g vepřového boku přeštického černostrakatého prasete. Vepřová krev se používá na obarvení povrchu před uzením na bukovém dřevu.

 

Výživové údaje na 100 g Energie 1378 kJ / 326 kcal Tuky 30 g z toho nasycené mastné kyseliny 8,5 g Sacharidy 0 g z toho cukry 0 g Bílkoviny 14 g Sůl 2,1 g 

Doplňkové parametry

Kategorie: ŠUNKY & UZENÁ MASA
Hmotnost: 0.25 kg

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Přidat komentář
Nevyplňujte toto pole: