Slanina anglická

101 Kč
Skladem (18 ks)

BALENÍ 250 g (PRODÁVÁME KRÁJENÉ).


„Anglickou slaninu vyrábíme z vepřových boků bez kosti. Nejdřív je nasucho nasolíme, necháme dva až tři dny odležet a pak je zalijeme slaným lákem, ve kterém dva až tři týdny odpočívají. Potom kusy lehounce opláchneme v teplé vodě, aby se odsolil povrch, lehce povaříme a pověsíme v udírně. Ještě teplé uvařené boky necháme na povrchu oschnout, poté je namočíme do krve a počkáme, až zaschne. Nakonec je zaudíme,“ popisuje František postup, který je dnes běžný.

Detailní informace

Detailní popis produktu

Je středně prorostlá. Nejlepší je pečená se sázenými vejci.


Po otevření obalu ihned spotřebujte. Skladujte od +1 do +4 °C.


Složení: vepřový bok, dusitanová solicí směs (99,5 % jedlá sůl s jodem, 0,5 % dusitan sodný),
čerstvý český česnek, vepřová krev.
Vepřová krev se používá na obarvení povrchu před uzením podle staré české receptury.
Uzeno na bukovém dřevu.


Výživové údaje na 100 g
Energie 1790 kJ / 428 kcal
Tuky 42 g
z toho nasycené mastné kyseliny 12 g
Sacharidy 0 g
z toho cukry 0 g
Bílkoviny 11 g
Sůl 2,1 g


 


 

Doplňkové parametry

Kategorie: ŠUNKY & UZENÁ MASA
Hmotnost: 0.25 kg

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Přidat komentář
Nevyplňujte toto pole: