Hovězí hrudí z čestru

350 Kč 350 Kč / 1 kg
Skladem (19 kg)

BALENÍ 1 kg

 

Hovězí hrudí bez kosti prémiové kvality z jalovic a volů českého strakatého skotu. Odleželé 8 dní. 

Hrudí (brisket) je ploché, kolagenem jemně prorostlé maso s lehkým tukovým krytím plné chuti. Nachází se ve středu hrudního koše, tam, kde se žebra spojují. Je to ideální maso na vaření a dušení.

 

Typické maso našich babiček na vaření. Z jednoho kusu masa můžete připravit vývar i rajskou omáčku. Podobně se dá připravit i koprová či křenová omáčka. Zkuste ho také upéct pod poklicí jen s bylinkami (rozmarýn, tymián) a šalotkou. Připravuje se také jako brisket (hrudí pomalu pečené v uzavřeném grilu) nebo pastrami (solené a uzené hrudí).


 

Detailní informace

Detailní popis produktu

Po otevření obalu spotřebujte do 24 hodin. Skladujte od +1 do +4 °C.


Hovězí maso výsekové.
Podíl českého strakatého skotu v plemenné skladbě minimálně 50%.
Původ Česká republika.

Český strakatý skot

V Amase pracujeme s hovězím masem z plemene české strakaté a jeho kříženců. Jde o původní české plemeno, které tvoří zhruba polovinu veškeré populace skotu u nás. Strakatá plemena jsou rozšířena po celém světě, v okolí švýcarského Bernu se chovala už od středověku. Čestr je vysoce užitkové univerzální plemeno, chované na mléko i maso. Farmáři nám vychovávají jalovice a voly tak, aby zvířata byla dostatečné zmasilá a vytvořil se jim tuk pod kůží, a hlavně v mase. Maso z takto vykrmeného skotu je ideální na zrání, a zejména staření.

 

 

 

Doplňkové parametry

Kategorie: HOVĚZÍ Z ČESTRU
Hmotnost: 1 kg

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Nevyplňujte toto pole: