Hovězí zadní z čestru

560 Kč 560 Kč / 1 kg
Skladem (119 balení)

BALENÍ 1 kg

Zadní maso prémiové kvality z jalovic a volů českého strakatého skotu. Odleželé 8 dní. 

Hovězí zadní je v Čechách běžné označení libových nebo mírně prorostlých nedělivých kusů (šálů) masa ze zadní, ale – poněkud překvapivě – i přední nohy skotu. Jednotlivé partie se liší vzhledem a poměrem libového a tukem nebo kolagenem prorostlého masa. A právě tento poměr určuje, na co je která část vhodná. My vám přinášíme perfektně očištěný spodní šál (bottom, gooseneck) nebo jemu podobné partie. Jsou to kusy od pohledu libového masa plnější chuti, velmi jemně protkané lojem a kolagenními vlákny.

Zadní maso se hodí na pečení v celku i na dušené plátky à la roštěná. Výborné je i jemně nasekané nebo semleté na tatarák.

 

Detailní informace

Detailní popis produktu

Skladujte při teplotě od +1 °C do +4 °C


Hovězí maso výsekové.
Podíl českého strakatého skotu v plemenné skladbě minimálně 50%.
Původ Česká republika.

Český strakatý skot

U nás v Amase pracujeme s hovězím masem z plemene české strakaté a jeho kříženců. Jde o původní české plemeno, které tvoří zhruba polovinu veškeré populace skotu u nás. Strakatá plemena jsou rozšířena po celém světě, v okolí švýcarského Bernu se chovala už od středověku. Čestr je vysoce užitkové univerzální plemeno, chované na mléko i maso. Farmáři nám vychovávají jalovice a voly tak, aby zvířata byla dostatečné zmasilá a vytvořil se jim tuk pod kůží, a hlavně v mase. Maso z takto vykrmeného skotu je ideální na zrání, a zejména staření.

 

Doplňkové parametry

Kategorie: HOVĚZÍ Z ČESTRU
Hmotnost: 1 kg

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Nevyplňujte toto pole: