Grilovací klobása z přeštíka

185 Kč 370 Kč / 1 kg
Skladem (31 balení)

BALENÍ 500 g  (CCA 12 KS). 

Grilovací klobása prémiové kvality z masa přeštického černostrakatého prasete

Grilovací klobásu vyrábíme u nás v Amase podle našeho receptu s vlastní směsí koření, inspirovanou norimberskou klobásou. Libové i tučné maso z přeštíků smícháme s pepřem, majoránkou, muškátovým ořechem, kmínem a špetkou kardamomu. Plníme do skopových střívek jako párky, jen je děláme krátké, asi 7–9 cm. Klobásky se krátce povaří v páře, pak se prudce zchladí studenou sprchnou a po osušení se už můžou balit. Takhle vzniká šťavnatá klobáska jemné masové a kořeněné chuti, která se nejčastěji podává krátce opečená.

 

Klobásy známé jako Bratwurst (jemně sekaná pečená klobása) dělají v Německu v různých obměnách. Nejčastěji se opékají (Rostbratwurst) a podávají s hořčicí a preclíkem – v Bavorsku je to každodenní národní pokrm. Čeští řezničtí tovaryši si recepty na tyto a podobné klobásy i párky přinášeli ze svých cest za vzděláním a zkušenostmi, a když se vrátili domů, upravovali si je podle vlastních představ a chutí. Tak vznikla většina známých českých uzenářských výrobků.

 

Grilovací klobásky máte připravené raz dva! Krátce je opečte na pánvi (na sádle!) nebo na grilu a servírujte s hořčicí, zelím a křenem. Podávají se v housce, s chlebem, preclíkem, ale klidně i s bramborovým salátem či s kaší.

 

Detailní informace

Detailní popis produktu

Po otevření obalu ihned spotřebujte. Skladujte od +1 do +4 °C.


Přeštické černostrakaté prase

Maso z přeštíků má díky velkému podílu tuku v mase i na povrchu specifickou chuť

a „šmrnc“, díky mezisvalovému tuku je krásně křehké a hezky voní. Chovatelé vyšlechtili přeštického vepře již v 19. století křížením místního prasete (českého hřebenáče) se starými anglickými a německými plemeny, dováženými po roce 1850 na Přešticko, Klatovsko a Domažlicko. Většina těchto plemen byla černostrakatých s klopeným

uchem a takový je i přeštík. Jeho kvalitní maso se tradičně používalo hlavně na výrobu vyhlášené Pražské šunky. Ve dvacátém století byl chov těchto vepřů maso–sádel- ného typu s vyšší vrstvou hřbetního tuku potlačován ve prospěch výrazně masných prasat, která přinášejí rychlejší a snadnější zisk. Nyní se přeštíci vracejí do popředí zájmu a stává se, že někteří chovatelé vydávají za přeštíky jiná strakatá plemena. Našimi partnery jsou však pouze chovatelé s uznanými chovy přeštických černostrakatých prasat.

Pokud vás zajímají detailnější informace

o přeštíkovi, doporučujeme podcast Fanklub pozoruhodných surovin. Jeden díl je věnován právě přeštickému černostrakatému praseti.

 

 

Složení: vepřové maso 94%, jedlá sůl s jódem, černý pepř, majoránka, muškátový ořech, kardamom, český kmín, přírodní obal skopové střívko. Výrobek bez lepku


Výživové údaje na 100 g Energie 1323 kJ/313kcal Tuky 29g z toho nasycené mastné kyseliny 11g, Sacharidy 0g z toho cukry 0g Bílkoviny 16 g Sůl 1.8 g.

Doplňkové parametry

Kategorie: PÁRKY & KLOBÁSY
Hmotnost: 0.5 kg

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Nevyplňujte toto pole: