Přeštická klobása

130 Kč 260 Kč / 1 kg
Skladem (24 balení)

BALENÍ 500 g  (CCA 4 KS)

Klobása prémiové kvality z masa českého strakatého skotu a přeštických černostrakatých prasat.

Přinášíme vám typickou českou klobásu, připravenou podle původní československé receptury. Naši přeštickou klobásu tvoří hovězí z čestru a větší podíl nahrubo semletého masa z přeštíků, paprika, česnek a kmín. Naražená je do vepřového klobásového střeva, poté se udí a nakonec se šetrně povaří v páře.

 

Klobásy patří k nejoblíbenějším uzeninám již tisíce let. Vyráběly se už ve starověku, postupně se rozšířily do celého světa a dodnes se připravují podle stovek receptů. Základ ale zůstává stejný: nahrubo namleté nebo nasekané maso a sůl. Do klobás se často přidává ještě koření, víno, pivo, dokonce i různé vnitřnosti. Nejčastěji se udí, vaří nebo pozvolna suší.

 

Přeštickou klobásu si můžete dát nastudeno, ale nejlepší je teplá. Můžete ji ohřát jako párek nebo pozvolna grilovat. Před grilováním ji nenařezávejte, zbytečně by z ní vytekla lahodná šťáva. Skvěle se hodí i do zelňačky!

 

U nás v Našem mase klobásu nejprve 10 minut ohříváme v horké (80 °C) vodě. Poté ji dáme na gril a krátce opečeme. Podáváme s hořčicí, křenem a chlebem z Esky. V téhle úpravě je nejšťavnatější!

 

 

Detailní informace

Detailní popis produktu

Po otevření obalu ihned spotřebujte. Skladujte od +1 do +4 °C.


Masný výrobek tepelně opracovaný. 

Složení: vepřové maso 78 %, hovězí maso 19 %, dusitanová solicí směs(99,5 % jedlá sůl s jódem, 0,5 % dusitan sodný), čerstvý český česnek, černý pepř, kmín, sladká paprika, přírodní obal vepřové střevo. Výrobek bez lepku.

Výživové údaje na 100 g Energie 1146 kJ / 271 kcal Tuky 23 g     z toho nasycené mastné kyseliny 10,5 g Sacharidy 0 g z toho cukry 0 g Bílkoviny 16 g Sůl 1.8 g

Přeštické černostrakaté prase

Maso z přeštíků má díky velkému podílu tuku v mase i na povrchu specifickou chuť a „šmrnc“, díky mezisvalovému tuku je krásně křehké a hezky voní. Chovatelé vyšlechtili přeštického vepře již v 19. století křížením místního prasete (českého hřebenáče) se starými anglickými a německými plemeny, dováženými po roce 1850 na Přešticko, Klatovsko a Domažlicko. Většina těchto plemen byla černostrakatých s klopeným uchem a takový je i přeštík. Jeho kvalitní maso se tradičně používalo hlavně na výrobu vyhlášené Pražské šunky. Ve dvacátém století byl chov těchto vepřů maso–sádel- ného typu s vyšší vrstvou hřbetního tuku potlačován ve prospěch výrazně masných prasat, která přinášejí rychlejší a snadnější zisk. Nyní se přeštíci vracejí do popředí zájmu a stává se, že někteří chovatelé vydávají za přeštíky jiná strakatá plemena. Našimi partnery jsou však pouze chovatelé s uznanými chovy přeštických černostrakatých prasat.

Pokud vás zajímají detailnější informaceo přeštíkovi, doporučujeme podcast Fanklub pozoruhodných surovin. Jeden díl je věnován právě přeštickému černostrakatému praseti.

Doplňkové parametry

Kategorie: PÁRKY & KLOBÁSY
Hmotnost: 0.5 kg

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Nevyplňujte toto pole: