Špekáčky

149 Kč 298 Kč / 1 kg
Skladem (98 balení)

BALENÍ 500 g (CCA 5 KS)

Špekáčky prémiové kvality z masa českého strakatého skotu a přeštických černostrakatých prasat.

Špekáčky vyrábíme u nás v Amase podle prvorepublikové receptury z masa čestru a přeštíků. Maso je ochucené solí, pepřem, česnekem, paprikou a muškátovým oříškem. Míchá se v kutru (velký řeznický mixér, který maso seká a zároveň míchá) a ke konci se přidá špek (sádlo), který se jen nechá rozseknout na pěkné kostičky. Právě po nich se výrobek jmenuje. Narážíme je do hovězích střev a oddělujeme provázkem. Díky správnému poměru masa, sádla a koření je špekáček šťavnatý a vyniká příjemně kořeněnou chutí.

Špekáček, vuřt, buřt

„Dřív jsme dělali špekáčky a vuřty – dnes nám zbyl jenom vuřt, a má v sobě špekáček!“ říkal mistr pan Šandera. Skutečně – naši prarodiče si kupovali vuřty (100–120 g), které vypadaly jako dnešní špekáčky, ale neměly v sobě kousky špeku, a špekáčky, které uvnitř byly špekáčkem, ovšem velikostí byly poloviční (50–70 g). Vuřt vychází z německého Wurst, které označuje tento typ výrobku, ale zlidověla nám podoba buřt, kterou dnes používáme pro špekáček. Jestli v tom máte guláš, udělejte si buřtguláš!

Staří řezníci si špekáčky ohřívali v hrnci jako párky, někdo si rád dá studený špekáček s chlebem, klasikou se staly špekáčky („buřty“) na pivu nebo buřtguláš, ale všichni milujeme špekáček opečený na ohni. Nebo nakládáte utopence?

 


 

Detailní informace

Detailní popis produktu

 Po otevření obalu ihned spotřebujte. Skladujte od +1 do +4 °C.

Masný výrobek tepelně opracovaný. Složení:vepřové maso 42 %, hovězí maso 35 %, vepřové sádlo, dusitanová solicí směs(99,5% kuchyňská sůl, 0,5% dusitan sodný), pepř černý, muškátový ořech, sladká paprika, čerstvý český česnek, přírodní obal hovězí tenké střevo.

Výživové údaje na 100 g Energie 1572 kJ / 372 kcal Tuky 36 g z toho nasycené mastné kyseliny 14,4 g Sacharidy 0 g z toho cukry 0 g Bílkoviny 12 g Sůl 2 g  

 


 

Doplňkové parametry

Kategorie: PÁRKY & KLOBÁSY
Hmotnost: 0.5 kg

Jak naříznout špekáček

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Nevyplňujte toto pole: