Špekáček

145 Kč 290 Kč / 1 kg
Skladem (87 balení)

BALENÍ 500 g (CCA 5 KS).


  • Špekáčky vyrábíme z kombinace vepřového z Přeštíka a hovězího masa z Čestru. Plníme je do přírodních hovězích střívek. Mají baculatý tvar, jednotlivé špekáčky jsou odděleny provázkem.
  • Na řezu jsou jasně viditelné kousky špeku. Právě ty dávají špekáčku typickou chuť, vůni i název.
  • Opékejte na ohni nebo grilujte nejezte spálené špekáčky.
  • Ideální je nařezat ho na „hranolky“, aby každý měl svůj rovnoměrně opečený kousek.
  • Můžete si ho dát i studený, případně ohřátý ve vodě jako párek (takhle ho mají rádi řezníci) s dobrým chlebem.
  • Věděli jste, že náš špekáček je vyroben podle prvorepublikové receptury, a proto ho můžete jen tak nechat viset ve stínu a průvanu, a nezkazí se? Bude postupně sesychat, ale neztratí nic ze své chuti.

Špekáčky připravuje podle prvorepublikové receptury. „Směs masa a špeku dochucujeme solí, pepřem, česnekem, paprikou a muškátovým oříškem, vypočítává řezník. Směsí se plní hovězí střívka. Díky správnému poměru masa, sádla a koření je špekáček šťavnatý a vyniká příjemně kořeněnou chutí.

Pro tuhle klasiku je typický baculatý tvar a provázek, případně hliníková sponka. „Já nedám dopustit na provázek, vypadá to líp, tvrdí František Kšána a přidává další argument: „Dřív se špekáček vozil na čundry a za provázek se dal pověsit třeba na strom. Když totiž špekáček vyrobený podle tradiční receptury pověsíte do stínu a průvanu, bude postupně sesychat a nezkazí se. Podmínkou je, aby špekáček neobsahoval polyfosfát – látku, která v uzeninách zadržuje vodu.

 


 

Detailní informace

Detailní popis produktu

 Po otevření obalu ihned spotřebujte. Skladujte od +1 do +4 °C.

 


Masný výrobek tepelně opracovaný. Složení:  hovězí maso 40 %, vepřové maso 37 %, vepřové sádlo, dusitanová solicí směs(99,5% kuchyňská sůl, 0,5% dusitan sodný), pepř černý, muškátový ořech, sladká paprika, čerstvý český česnek, přírodní obal hovězí tenké střevo. Výrobek bez lepku. Vyrobeno z masa českého strakatého skotu a přeštických černostrakatých prasat.

 


Výživové údaje na 100 g Energie 1572 kJ / 372 kcal Tuky 36 g z toho nasycené mastné kyseliny 14,4 g Sacharidy 0 g z toho cukry 0 g Bílkoviny 12 g Sůl 2 g  

Doplňkové parametry

Kategorie: PÁRKY & KLOBÁSY
Hmotnost: 0.5 kg

Jak naříznout špekáček

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Přidat komentář
Nevyplňujte toto pole: