Gothajský salám
Související produkty
Detailní popis produktu
Po otevření obalu ihned spotřebujte. Skladujte od +1 do +4 °C.
Masný výrobek tepelně opracovaný. vepřové maso 44 %, hovězí maso 29 %, vepřové sádlo, dusitanová solicí směs (99,5% jedlá sůl s jodem, 0,5% dusitan sodný), černý pepř, muškátový květ, sladká paprika, čerstvý český česnek, obal hovězí deník. Výrobek bez lepku.
Výživové údaje na 100 g Energie 1680 kJ / 398 kcal Tuky 39,3 g, z toho nasycené mastné kyseliny 15,8 g Sacharidy 0 g, z toho cukry 0 g Bílkoviny 11 g Sůl 2g
Přeštické černostrakaté prase
Maso z přeštíků má díky velkému podílu tuku v mase i na povrchu specifickou chuťa „šmrnc“, díky mezisvalovému tuku je krásně křehké a hezky voní. Chovatelé vyšlechtili přeštického vepře již v 19. století křížením místního prasete (českého hřebenáče) se starými anglickými a německými plemeny, dováženými po roce 1850 na Přešticko, Klatovsko a Domažlicko. Většina těchto plemen byla černostrakatých s klopeným uchem a takový je i přeštík. Jeho kvalitní maso se tradičně používalo hlavně na výrobu vyhlášené Pražské šunky. Ve dvacátém století byl chov těchto vepřů maso–sádelného typu s vyšší vrstvou hřbetního tuku potlačován ve prospěch výrazně masných prasat, která přinášejí rychlejší a snadnější zisk. Nyní se přeštíci vracejí do popředí zájmu a stává se, že někteří chovatelé vydávají za přeštíky jiná strakatá plemena. Našimi partnery jsou však pouze chovatelé s uznanými chovy přeštických černostrakatých prasat.
Pokud vás zajímají detailnější informace o přeštíkovi, doporučujeme podcast Fanklub pozoruhodných surovin. Jeden díl je věnován právě přeštickému černostrakatému praseti.
Doplňkové parametry
Kategorie: | SALÁMY & FERMENTOVANÉ VÝROBKY |
---|---|
Hmotnost: | 0.25 kg |
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.