Kotleta z Přeštíka s kostí
Související produkty
Detailní popis produktu
Po otevření obalu spotřebujte do 24 hodin. Skladujte od +1 do +4 °C.
Vepřové maso výsekové, chlazené.
Maso z přeštických černostrakatých klapouchých prasat.
Původ Česká republika
Kotletu (steak) uřízneme na pásové pile, zařízneme kosti – obratle a žebírko a seřízneme hřbetní sádlo na výšku cca 1 cm. Kotleta (celá) je maso z vepřového hřbetu, které se nachází mezi krkovičkou a kýtou. Tvoří ji po celé délce půlka páteře s podlouhlým zádovým svalem, krytým hřbetním sádlem s kůží. Od krkovice se odděluje mezi 6. a 7. žebrem, na kotletě pak zůstává ještě 8 žeber, která s přechodem do bederní části končí. Tedy ¾ z celé kotlety má žebírko. Od kýty se odděluje mezi 6. (předposledním) a 7. (posledním) bederním obratlem. Kotleta od krkovičky je prorostlejší a připomíná rib-eye steak. Hezký kulatý sval kotlety najdeme ve středové části. V bederní části se ke kulatému svalu přidávají proužky svalů bůčku. Každá kotleta je tedy jiná. Kotleta může být s kostí (kotleta v užším slova smyslu) nebo bez kosti, kdy ji nazýváme pečené nebo karé. Slovo „kotleta“ pochází buď z italského cotoletta, nebo německého kotelett. V angličtině se můžete setkat s výrazy chop nebo loin (ten ovšem sedí spíš ke kotletě bez kosti – pečeni).
Doplňkové parametry
| Kategorie: | VEPŘOVÉ Z PŘEŠTÍKA |
|---|---|
| Hmotnost: | 0.25 kg |
jak upéct kotletu
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.
