Vepřová salsiccia z přeštíka
Související produkty
Detailní popis produktu
Po otevření obalu ihned spotřebujte. Skladujte od +1 do +4 °C.
Obsah soli: do 1,8 % hmot. Obsah tuku: do 20 % hmot.
Složení: vepřové maso 94 %, vepřové sádlo,
mořská sůl, koření. Výrobek bez lepku. Určeno k tepelné úpravě.
Výživové údaje na 100 g
Energie 836 kJ / 201 kcal
Tuky 15 g
z toho nasycené mastné kyseliny 5.3 g
Sacharidy 0.3 g
z toho cukry 0.2 g
Bílkoviny 16 g
Sůl 1.4 g
Přeštické černostrakaté prase
Maso z přeštíků má díky velkému podílu tuku v mase i na povrchu specifickou chuť a „šmrnc“, díky mezisvalovému tuku je krásně křehké a hezky voní. Chovatelé vyšlechtili přeštického vepře již v 19. století křížením místního prasete (českého hřebenáče) se starými anglickými a německými plemeny, dováženými po roce 1850 na Přešticko, Klatovsko a Domažlicko. Většina těchto plemen byla černostrakatých s klopeným uchem a takový je i přeštík. Jeho kvalitní maso se tradičně používalo hlavně na výrobu vyhlášené Pražské šunky. Ve dvacátém století byl chov těchto vepřů maso–sádel- ného typu s vyšší vrstvou hřbetního tuku potlačován ve prospěch výrazně masných prasat, která přinášejí rychlejší a snadnější zisk. Nyní se přeštíci vracejí do popředí zájmu a stává se, že někteří chovatelé vydávají za přeštíky jiná strakatá plemena. Našimi partnery jsou však pouze chovatelé s uznanými chovy přeštických černostrakatých prasat.
Pokud vás zajímají detailnější informace o přeštíkovi, doporučujeme podcast Fanklub pozoruhodných surovin. Jeden díl je věnován právě přeštickému černostrakatému praseti.
Doplňkové parametry
Kategorie: | VEPŘOVÉ Z PŘEŠTÍKA |
---|---|
Hmotnost: | 0.5 kg |
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.