Hovězí kližka z čestru

270 Kč 270 Kč / 1 kg
Skladem (16 kg)

BALENÍ 1 kg

Hovězí kližka prémiové kvality z jalovic a volů českého strakatého skotu. Odleželé 8 dní. 


Kližka (shank) je známá partie z přední a zadní nohy skotu. Tento soubor velmi namáhaných svalů je vzhledem k neustálému používání hodně pevný, prorostlý šlachami. I od pohledu libové maso mezi nimi má mezi svalovými vlákny hodně jemného kolagenu.

 

Kližka je asi nejznámější partie na guláš. Milovníci výrazných, plných chutí ji ovšem rádi používají na všechny možné způsoby kromě steakové úpravy. Vzhledem k vysokému obsahu kolagenu se hodí na pomalé vaření, dušení (na víně) a pečení pod poklicí, třeba na česneku. Z kližky připravíte i silný vývar podobný tomu z oháňky.

 

 

Detailní informace

Detailní popis produktu

Po otevření obalu spotřebujte do 24 hodin. Skladujte od +1 do +4 °C.


Hovězí maso výsekové.
Podíl českého strakatého skotu v plemenné skladbě minimálně 50%.
Původ Česká republika.

Český strakatý skot

V Amase pracujeme s hovězím masem z plemene české strakaté a jeho kříženců. Jde o původní české plemeno, které tvoří zhruba polovinu veškeré populace skotu u nás. Strakatá plemena jsou rozšířena po celém světě, v okolí švýcarského Bernu se chovala už od středověku. Čestr je vysoce užitkové univerzální plemeno, chované na mléko i maso. Farmáři nám vychovávají jalovice a voly tak, aby zvířata byla dostatečné zmasilá a vytvořil se jim tuk pod kůží, a hlavně v mase. Maso z takto vykrmeného skotu je ideální na zrání, a zejména staření.

 

 

Doplňkové parametry

Kategorie: HOVĚZÍ Z ČESTRU
Hmotnost: 1 kg

KLIŽKA NA RAJČATECH

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Nevyplňujte toto pole: