Svíčková

310 Kč 1 550 Kč / 1 kg
Skladem (15 ks)

PORCUJEME PO 200 G S ODCHYLKOU 10 %


Steak pro princezny – tak mu říká mistr řezník František Kšána z Našeho masa. Svíčková má totiž jemné vlákno, křehkou strukturu a nepříliš výrazné mramorování – tím pádem méně výraznou chuť. I při úplném propečení zůstane šťavnatá. Češi ji považují za nejtradičnější maso na steak.

 

Křehké maso, kterého je velmi málo
Svíčková je velmi libový sval, uložený podél bederní části. Zvíře ho k pohybu prakticky nepotřebuje, takže je málo namáhán, a tím pádem i prokrvován. Má jemná vlákna a steak je velmi křehký,“ popisuje řezník František Kšána.

I svíčková, stejně jako mnohé jiné partie, dostala název podle toho, jak vypadá. Díky podlouhlému tvaru jí řezníci dali jméno „svíčka“, který se dříve používal častěji než dnešní „svíčková“ (anglicky fillet nebo tenderloin). V Amase vám nabídnou svíčkovou z jalovic a volků. Čerstvě vybouraná má tři části – samotnou svíčkovou, palec a řetízek. Na pultě v Našem mase ji však vidíte už očištěnou, bez palce a řetízku, v charakteristickém tvaru.

„Spousta lidí si myslí, že svíčková je v těle zvířete jen jedna. Ve skutečnosti je po pravé i levé straně páteře,“ přidává František zajímavost. I tak je jí málo, přibližně tři kila, a tomu odpovídá i vyšší cena.

Detailní informace

Detailní popis produktu

 Po otevření obalu spotřebujte do 24 hodin. Skladujte od +1 do +4 °C.


Hovězí maso výsekové.
Podíl českého strakatého skotu v plemenné skladbě minimálně 50%.
Zráno ve vakuu minimálně 30 dní.
Původ Česká republika.

Doplňkové parametry

Kategorie: HOVĚZÍ Z ČESTRU
Hmotnost: 0.2 kg

zrání masa ve vakuu

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Přidat komentář
Nevyplňujte toto pole: