Naše vinná salsiccia K DOSTÁNÍ OD 16/12

324 Kč 648 Kč / 1 kg
Skladem (49 balení)

BALENÍ 0,5 kg  (CCA 6 KS). 


 

Poslouží jako zajímavá obměna vánoční hostiny. V Našem mase ji připravují podobně jako vepřovou nebo hovězí salsicciu. Základ tvoří maso, sádlo a lůj. V případě vinné salsiccii je to maso vepřové a doplňuje ho sádlo, díky němuž je salsiccia krásně šťavnatá. Pak se už jen přidá koření, sůl a bílé víno.

V receptu chybí houska i mléko a vepřové je namleté hodně nahrubo, takže se zakousnete do pořádných kousků masa. Vinná salsiccia má výrazně kořeněnou chuť, voní a chutná po vínu. Můžete je opékat na pánvi, anebo grilovat jen tak.

Na čerstvých klobáskách si pochutnávali už ve starém Římě a dodnes se vyrábějí po celém světě podle tisíců receptů. Základ ale zůstává: nahrubo namleté nebo nasekané maso a sůl. Podle té ostatně dostala salsiccia název – solený se latinsky řekne salsus. Kromě ní se čerstvých klobásek často přidává ještě víno, pivo, různé vnitřnosti a koření. Jedí se syrové, vařené, pečené, grilované i sušené.

 

 

Detailní informace

Detailní popis produktu

Obsah soli: do 2 % hmot.
Obsah tuku: do 50 % hmot.
Složení: vepřové maso 50 %, vepřové sádlo 50%,
mořská sůl, koření, BÍLÉ VÍNO
Vyrobeno z vepřového masa Přeštických vepřů.
Masný polotovar. Určeno k tepelné úpravě.

Výživové údaje na 100 g
Energie 836 kJ / 201 kcal
Tuky 15 g
z toho nasycené mastné kyseliny 5.3 g
Sacharidy 0.3 g
z toho cukry 0.2 g
Bílkoviny 16 g
Sůl 1.4 g

Po otevření obalu ihned spotřebujte. Skladujte od +1 do +4 °C.


 

Přeštické černostrakaté prase

Maso z přeštíků má díky velkému podílu tuku v mase i na povrchu specifickou chuť a „šmrnc“, díky mezisvalovému tuku je krásně křehké a hezky voní. Chovatelé vyšlechtili přeštického vepře již v 19. století křížením místního prasete (českého hřebenáče) se starými anglickými a německými plemeny, dováženými po roce 1850 na Přešticko, Klatovsko a Domažlicko. Většina těchto plemen byla černostrakatých s klopeným uchem a takový je i přeštík. Jeho kvalitní maso se tradičně používalo hlavně na výrobu vyhlášené Pražské šunky. Ve dvacátém století byl chov těchto vepřů maso–sádel- ného typu s vyšší vrstvou hřbetního tuku potlačován ve prospěch výrazně masných prasat, která přinášejí rychlejší a snadnější zisk. Nyní se přeštíci vracejí do popředí zájmu a stává se, že někteří chovatelé vydávají za přeštíky jiná strakatá plemena. Našimi partnery jsou však pouze chovatelé s uznanými chovy přeštických černostrakatých prasat.


 


 


 

Doplňkové parametry

Kategorie: NAŠE UZENINY
Hmotnost: 0.5 kg

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Nevyplňujte toto pole: