Sušená a zauzená pečeně s bokem z přeštíka

144 Kč
Skladem (64 balení)

BALENÍ 100G, DODÁVÁME KRÁJENÉ

Sušená a zauzená pečeně s bokem je slanina prémiové kvality z masa přeštického černostrakatého prasete

Sušenou a zauzenou pečeni s bokem (dry cured smoked back bacon) vyrábíme u nás v Amase podle receptury inspirované starými anglickými recepty na English bacon. Pečeni s bokem potřeme směsí soli a koření, které dominuje chuť jalovce, chilli, česneku a tymiánu. Po 3 týdnech zaudíme studeným kouřem a měsíc pozvolna sušíme. Pak už pro vás pečeni s bokem jen nakrájíme na tenké plátky, abyste si ji mohli vychutnat kdykoli a kdekoli!

Sušenou a zauzenou pečeni s bokem si nejlépe vychutnáte natemperovanou na pokojovou teplotu, zvýrazní se tak její delikátní chuť a vůně přeštíka. Je výbornou společnicí k lehkým bílým vínům, zrajícím sýrům a pečivu. Hodí se také do sendvičů a využití najde i při přípravě slaných koláčů, masových rolád, polévek nebo plněných bramborových knedlíků. Ale nejoblíbenější je coby součást klasické anglické snídaně, opečené dokřupava, s vejci a fazolemi!

 


 

 


 

 

 

 

 

 


 

 


 

 

 

Detailní informace

Detailní popis produktu

Po otevření obalu ihned spotřebujte. Skladujte od +8 do +15 °C.

Přeštické černostrakaté prase

Maso z přeštíků má díky velkému podílu tuku v mase i na povrchu specifickou chuť

a „šmrnc“, díky mezisvalovému tuku je krásně křehké a hezky voní. Chovatelé vyšlechtili přeštického vepře již v 19. století křížením místního prasete (českého hřebenáče) se starými anglickými a německými plemeny, dováženými po roce 1850 na Přešticko, Klatovsko a Domažlicko. Většina těchto plemen byla černostrakatých s klopeným uchem a takový je i přeštík. Jeho kvalitní maso se tradičně používalo hlavně na výrobu vyhlášené Pražské šunky. Ve dvacátém století byl chov těchto vepřů maso–sádel- ného typu s vyšší vrstvou hřbetního tuku potlačován ve prospěch výrazně masných prasat, která přinášejí rychlejší a snadnější zisk. Nyní se přeštíci vracejí do popředí zájmu a stává se, že někteří chovatelé vydávají za přeštíky jiná strakatá plemena. Našimi partnery jsou však pouze chovatelé s uznanými chovy přeštických černostrakatých prasat.

Pokud vás zajímají detailnější informace o přeštíkovi, doporučujeme podcast Fanklub pozoruhodných surovin. Jeden díl je věnován právě přeštickému černostrakatému praseti.

 

Fermentovaný trvanlivý masný výrobek
Složení: vepřová pečeně bez kosti,  třtinový cukr, dusitanová nakládací sůl, černý pepř,  jalovec, chilli, česnek, tymián.
na 100g výrobku bylo použito 130 g masa. Výrobek bez lepku. 

Výživové údaje na 100 g
1575 kJ / 380 kcal
Tuky 30 g
z toho nasycené mastné kyseliny 11 g
Sacharidy 0.5 g
z toho cukry 0,5 g
Bílkoviny 26,3 g
Sůl 5 g

 

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Nevyplňujte toto pole: