Sušená a zauzená pečeně s bokem z přeštíka
Související produkty
Detailní popis produktu
Po otevření obalu ihned spotřebujte. Skladujte od +8 do +15 °C.
Přeštické černostrakaté prase
Maso z přeštíků má díky velkému podílu tuku v mase i na povrchu specifickou chuť
a „šmrnc“, díky mezisvalovému tuku je krásně křehké a hezky voní. Chovatelé vyšlechtili přeštického vepře již v 19. století křížením místního prasete (českého hřebenáče) se starými anglickými a německými plemeny, dováženými po roce 1850 na Přešticko, Klatovsko a Domažlicko. Většina těchto plemen byla černostrakatých s klopeným uchem a takový je i přeštík. Jeho kvalitní maso se tradičně používalo hlavně na výrobu vyhlášené Pražské šunky. Ve dvacátém století byl chov těchto vepřů maso–sádel- ného typu s vyšší vrstvou hřbetního tuku potlačován ve prospěch výrazně masných prasat, která přinášejí rychlejší a snadnější zisk. Nyní se přeštíci vracejí do popředí zájmu a stává se, že někteří chovatelé vydávají za přeštíky jiná strakatá plemena. Našimi partnery jsou však pouze chovatelé s uznanými chovy přeštických černostrakatých prasat.
Pokud vás zajímají detailnější informace o přeštíkovi, doporučujeme podcast Fanklub pozoruhodných surovin. Jeden díl je věnován právě přeštickému černostrakatému praseti.
Fermentovaný trvanlivý masný výrobek
Složení: vepřová pečeně bez kosti, třtinový cukr, dusitanová nakládací sůl, černý pepř, jalovec, chilli, česnek, tymián.
na 100g výrobku bylo použito 130 g masa. Výrobek bez lepku.
Výživové údaje na 100 g
1575 kJ / 380 kcal
Tuky 30 g
z toho nasycené mastné kyseliny 11 g
Sacharidy 0.5 g
z toho cukry 0,5 g
Bílkoviny 26,3 g
Sůl 5 g
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.