Pikantní hovězí klobása

240 Kč 480 Kč / 1 kg
Skladem (31 balení)

BALENÍ 600 g (CCA 4 KS).

Hovězí klobása prémiové kvality z masa jalovic a volů českého hovězího.

Pikantní hovězí klobása je vyrobená podle našeho receptu pouze z hovězího masa, papriky, kmínu, nového koření a česneku. Naražená je do vepřového klobásového střeva, poté se udí a šetrně povaří v páře.

 

Klobásy patří k nejoblíbenějším uzeninám již tisíce let. Vyráběly se už ve starověku, postupně se rozšířily do celého světa a dodnes se připravují podle stovek receptů. Základ ale zůstává stejný: nahrubo namleté nebo nasekané maso a sůl. Do klobás se často přidává ještě koření, víno, pivo, dokonce i různé vnitřnosti. Nejčastěji se udí, vaří nebo pozvolna suší.

Hovězí klobásu si můžete dát nastudeno, ale nejlepší je teplá. Můžete ji ohřát jako párek nebo pozvolna grilovat. Před grilováním ji nenařezávejte, zbytečně by z ní vytekla lahodná šťáva. Skvěle se hodí i do zelňačky!

 

U nás v Našem mase klobásu nejprve 10 minut ohříváme v horké (80 °C) vodě. Pak ji dáme na gril a krátce opečeme. Podáváme s hořčicí, křenem a chlebem z Esky. V téhle úpravě je nejšťavnatější!

 

Detailní informace

Detailní popis produktu

 Po otevření obalu ihned spotřebujte. Skladujte od +1 do +4 °C.

Masný výrobek tepelně opracovaný.

Složení: hovězí maso 97 %, hovězí lůj,  dusitanová solicí směs(99,5 % jedlá sůl s jódem, 0,5 % dusitan sodný), čerstvý český česnek, černý pepř, sladká paprika, kmín, nové koření, chilli, přírodní obal vepřové střevo. Výrobek bez lepku.

Výživové údaje na 100 g Energie 1121 kJ / 265 kcal Tuky 21 g z toho nasycené mastné kyseliny 11 g Sacharidy 0 g z toho cukry 0 g Bílkoviny 19 g Sůl 1.8 g 

 


 

Řeznictví Naše maso prodává hovězí z jalovic a volů z českých chovů (zejména čestr) a wagyu, vepřové z přeštíků a uzeniny podle prvorepublikových receptur. Do řeznictví v Dlouhé ulici je dodává Amaso, které odebírá od tuzemských dodavatelů a v případě wagyu také z farmy Torikai v Japonsku. Řezníci se se svými dodavateli osobně znají, dbají na to, aby zvířata žila spokojený život a dohlížejí na porážku. Ve výrobně v Jenči pak maso sami bourají, nechávají zrát a vyrábějí z něj uzeniny.

 

Doplňkové parametry

Kategorie: PÁRKY & KLOBÁSY
Hmotnost: 0.6 kg

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Nevyplňujte toto pole:

Bezpečnostní kontrola