Pikantní hovězí klobása z čestru

130 Kč 260 Kč / 1 kg
Skladem (39 balení)

BALENÍ 500 g (CCA 4 KS).

Hovězí klobása prémiové kvality z masa jalovic a volů českého strakatého skotu.

Pikantní hovězí klobása je vyrobená podle našeho receptu pouze z hovězího masa, papriky, kmínu, nového koření a česneku. Naražená je do vepřového klobásového střeva, poté se udí a šetrně povaří v páře.

 

Klobásy patří k nejoblíbenějším uzeninám již tisíce let. Vyráběly se už ve starověku, postupně se rozšířily do celého světa a dodnes se připravují podle stovek receptů. Základ ale zůstává stejný: nahrubo namleté nebo nasekané maso a sůl. Do klobás se často přidává ještě koření, víno, pivo, dokonce i různé vnitřnosti. Nejčastěji se udí, vaří nebo pozvolna suší.

Hovězí klobásu si můžete dát nastudeno, ale nejlepší je teplá. Můžete ji ohřát jako párek nebo pozvolna grilovat. Před grilováním ji nenařezávejte, zbytečně by z ní vytekla lahodná šťáva. Skvěle se hodí i do zelňačky!

 

U nás v Našem mase klobásu nejprve 10 minut ohříváme v horké (80 °C) vodě. Pak ji dáme na gril a krátce opečeme. Podáváme s hořčicí, křenem a chlebem z Esky. V téhle úpravě je nejšťavnatější!

 

Detailní informace

Detailní popis produktu

 Po otevření obalu ihned spotřebujte. Skladujte od +1 do +4 °C.

Masný výrobek tepelně opracovaný.

Složení: hovězí maso 97 %, hovězí lůj,  dusitanová solicí směs(99,5 % jedlá sůl s jódem, 0,5 % dusitan sodný), čerstvý český česnek, černý pepř, sladká paprika, kmín, nové koření, chilli, přírodní obal vepřové střevo. Výrobek bez lepku.

Výživové údaje na 100 g Energie 1121 kJ / 265 kcal Tuky 21 g z toho nasycené mastné kyseliny 11 g Sacharidy 0 g z toho cukry 0 g Bílkoviny 19 g Sůl 1.8 g 

Český strakatý skot

U nás v Amase pracujeme s hovězím masem z plemene české strakaté a jeho kříženců s jinými plemeny. Jde o původní české plemeno, které tvoří asi polovinu veškeré populace skotu u nás. Strakatá plemena jsou rozšířena po celém světě, v okolí švýcarského Bernu se chovala už od středověku. Čestr je vysoce užitkové univerzální plemeno chované na mléko a maso. Farmáři nám vychovávají jalovice a voli tak, aby byly dostatečné zmasilé a vytvořila se jim tuk pod kůží a hlavně v mase. Maso z takto vykrmeného skotu je ideální na zrání a zejména staření.

 

 


 

Doplňkové parametry

Kategorie: PÁRKY & KLOBÁSY
Hmotnost: 0.5 kg

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Nevyplňujte toto pole: