Hovězí špek z čestru

86 Kč 344 Kč / 1 kg
Skladem (14 balení)

BALENÍ 250 g (PRODÁVÁME VCELKU)

Hovězí špek vyrobený z loje českého strakatého skotu

Uzený špek (slanina), stejné jako jiná uzená masa, patří mezi tradiční uzenářské výrobky a každá dobrá hospodyňka ho má vždy ve špajzu nebo v chladničce. Ale hovězí? To jste možná ještě neslyšeli!

Hovězí lůj byl dřív daleko rozšířenější než sádlo. Běžně se používal na svícení, výrobu mýdla a na mazání všeho možného. V kuchyni měl stejné využití jako sádlo, takže se i udil. Má dokonale jemnou máslovou chuť.

U nás v Amase hovězí lůj nasucho nasolíme, natěsno naskládáme do nádob a necháme několik týdnů prosolit. Před uzením ho krátce opláchneme ve studené vodě a pak pěkně vyudíme doměkka.

Hovězí špek má stejné využití jako ten klasický, tedy vepřový. Vychutnejte si ho jen tak, nastudeno, se špetkou papriky, čerstvým chlebem a kyselou okurkou, anebo na něm zkuste udělat míchaná vajíčka. Poslouží i jako výborný základ hovězí pečeně pod maso a hodí se ke špikování.

 

 

 


 

Detailní informace

Detailní popis produktu

 Skladujte od +1 do +4 °C.

Český strakatý skot

U nás v Amase pracujeme s hovězím masem z plemene české strakaté a jeho kříženců s jinými plemeny. Jde o původní české plemeno, které tvoří asi polovinu veškeré populace skotu u nás. Strakatá plemena jsou rozšířena po celém světě, v okolí švýcarského Bernu se chovala už od středověku. Čestr je vysoce užitkové univerzální plemeno chované na mléko a maso. Farmáři nám vychovávají jalovice a voli tak, aby byly dostatečné zmasilé a vytvořila se jim tuk pod kůží a hlavně v mase. Maso z takto vykrmeného skotu je ideální na zrání a zejména staření.

 


Masný výrobek tepelně opracovaný.
Složení: hovězí lůj, jedlá sůl
Na 100 g výrobku bylo použito 103 g loje.


Výživové údaje na 100 g
Energie 3669 kJ / 876 kcal
Tuky 97 g
z toho nasycené mastné kyseliny 55 g
Sacharidy 0 g
z toho cukry 0 g
Bílkoviny 0,8 g
Sůl 2,5 g


 

Doplňkové parametry

Kategorie: ŠUNKY & UZENÁ MASA
Hmotnost: 0.25 kg

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Nevyplňujte toto pole: