Pražská šunka na kosti - krájená
Související produkty
Detailní popis produktu
Po otevření obalu ihned spotřebujte. Skladujte od +1 do +4 °C.
ZARUČENÁ TRADIČNÍ SPECIALITA. Šunka nejvyšší jakosti. Masný výrobek tepelně opracovaný. Obsah čistých svalových bílkovin 17 %. |
Složení: vepřová kýta 95 %, pitná voda, jedlá sůl, konzervační látka (E 250). Výživové údaje na 100 g Energie 855 kJ / 202 kcal Tuky 14 g z toho nasycené mastné kyseliny 6,8 g Sacharidy 0 g z toho cukry 0 g Bílkoviny 19 g Sůl 2 g. |
Přeštické černostrakaté prase
Maso z přeštíků má díky velkému podílu tuku v mase i na povrchu specifickou chuť a „šmrnc“, díky mezisvalovému tuku je krásně křehké a hezky voní. Chovatelé vyšlechtili přeštického vepře již v 19. století křížením místního prasete (českého hřebenáče) se starými anglickými a německými plemeny, dováženými po roce 1850 na Přešticko, Klatovsko a Domažlicko. Většina těchto plemen byla černostrakatých s klopeným uchem a takový je i přeštík. Jeho kvalitní maso se tradičně používalo hlavně na výrobu vyhlášené Pražské šunky. Ve dvacátém století byl chov těchto vepřů maso–sádelného typu s vyšší vrstvou hřbetního tuku potlačován ve prospěch výrazně masných prasat, která přinášejí rychlejší a snadnější zisk. Nyní se přeštíci vracejí do popředí zájmu a stává se, že někteří chovatelé vydávají za přeštíky jiná strakatá plemena. Našimi partnery jsou však pouze chovatelé s uznanými chovy přeštických černostrakatých prasat.
Pokud vás zajímají detailnější informace o přeštíkovi, doporučujeme podcast Fanklub pozoruhodných surovin. Jeden díl je věnován právě přeštickému černostrakatému praseti.
Doplňkové parametry
Kategorie: | ŠUNKY & UZENÁ MASA |
---|---|
Hmotnost: | 0.25 kg |
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.