Hovězí salsiccia z českého hovězího

435 Kč 870 Kč / 1 kg
Skladem (92 balení)

BALENÍ 0,5 kg (CCA 6 KS).


Čerstvá hovězí klobása prémiové kvality z masa jalovic a volů českého hovězího

Naše čerstvá salsiccia  je varianta z hovězího masa (krk, žebro, hrudí a lůj) s trochou pepře a solí, naražená do skopového střívka, se hodí na opékání a grilování.

 

Na čerstvých klobáskách si pochutnávali už ve starém Římě a dodnes se vyrábějí po celém světě podle tísíců receptů. Základ ale zůstává: nahrubo namleté nebo nasekané maso a sůl. Podle té ostatně dostala salsiccia název – solený se latinsky řekne salsus. Kromě ní se čerstvých klobásek často přidává ještě víno, pivo, různé vnitřnosti a koření. Jedí se syrové, vařené, pečené, grilované i sušené.

 

Čerstvou salsicciu opékejte nebo grilujte pozvolna a krátce, při vysoké teplotě by rychle popraskala. Při opékání se mírně nafukuje, až v jednom momentě lehce praskne, a pak se začne zase pomalu smrskávat. To už ji stáhněte a nechte chvíli odpočinout.

Pokud ji chcete přimíchat do těstovin nebo rizota, opečte ji a pak nakrájejte. Jestliže chcete použít jen její obsah (dílo), pak salsicciu po celé délce nařízněte, stáhněte střívko a dále zpracovávejte podle zvoleného receptu.

Detailní informace

Detailní popis produktu

Po otevření obalu ihned spotřebujte. Skladujte od +1 do +4 °C.

Obsah soli: do 2 % hmot.
Obsah tuku: do 25 % hmot.
Složení: hovězí maso 80 %, hovězí lůj 18 %, mořská sůl, koření.

Výrobek bez lepku. Masný polotovar. Určeno k tepelné úpravě.

Výživové údaje na 100 g
Energie 836 kJ / 201 kcal
Tuky 15 g
z toho nasycené mastné kyseliny 5.3 g
Sacharidy 0.3 g
z toho cukry 0.2 g
Bílkoviny 16 g
Sůl 1.4 g

Řeznictví Naše maso prodává hovězí z jalovic a volů z českých chovů (zejména čestr) a wagyu, vepřové z přeštíků a uzeniny podle prvorepublikových receptur. Do řeznictví v Dlouhé ulici je dodává Amaso, které odebírá od tuzemských dodavatelů a v případě wagyu také z farmy Torikai v Japonsku. Řezníci se se svými dodavateli osobně znají, dbají na to, aby zvířata žila spokojený život a dohlížejí na porážku. Ve výrobně v Jenči pak maso sami bourají, nechávají zrát a vyrábějí z něj uzeniny.

 

František Kšána 

 


 


 

Doplňkové parametry

Kategorie: HOVĚZÍ
Hmotnost: 0.5 kg

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Nevyplňujte toto pole:

Bezpečnostní kontrola