Hovězí sušené vzduchem - Plec kulatá

170 Kč
Skladem (46 balení)

BALENÍ 100G, DODÁVÁME KRÁJENÉ

Sušená kulatá plec prémiové kvality z masa jalovic a volů českého hovězího

Sušenou kulatou plec (bresaola) vyrábíme u nás v Amase podle receptury inspirované starými italskými postupy. Kulatou plec potřeme směsí soli a koření, které dominuje chuť jalovce, rozmarýnu a skořice. Po třech týdnech maso opláchneme suchým červeným vínem. Víno spláchne z povrchu sůl a sníží pH (maso okyselí a tím i dezinfikuje), čímž zároveň podpoří fermentaci. Po přirozeném osušení plec vložíme do hovězího deníku (slepého střeva). Tento přírodní obal, který má silnou stěnu, zamezí takzvanému zakroužkování (příliš rychlému zaschnutí povrchu a vytvoření neprostupné vrstvy – maso by se pak špatně sušilo). Pevně ovážeme provázkem, aby deník k povrchu masa dokonale přilnul, a pozvolna sušíme 2–3 měsíce. Poté provázek a vysušený deník sundáme, a sušená kulatá plec je na světě. Pak už ji pro vás jen nakrájíme na tenké plátky, abyste si ji mohli vychutnat kdykoli a kdekoli!

Sušenou kulatou plec si nejlépe vychutnáte natemperovanou na pokojovou teplotu, zvýrazní se tak její delikátní chuť a vůně hovězího. Je výbornou společnicí k vínu, zrajícím sýrům a pečivu. Můžete ji servírovat jako překrm na způsob carpaccia s trochou citronu, olivového oleje a hoblinami parmazánu anebo nakrájet do salátů, sendvičů a všude tam, kam byste s chutí přidali sušenou šunku.

 

 


 

Detailní informace

Detailní popis produktu

Po otevření obalu ihned spotřebujte. Skladujte od +8 do +15 °C.


Fermentovaný trvanlivý masný výrobek
Složení: hovězí kulatá pleci, dusitanová nakládací sůl, třtinový cukr, černý pepř, jalovec, rozmarýn, skořice, bobkový list, tymián, ČERVENÉ VÍNO.
Na 100g výrobku bylo použito 140g masa.
Výrobek bez lepku.
 
Výživové údaje na 100 g
Energie 689 kJ / 163 kcal
Tuky 2,9 g
 z toho nasycené mastné kyseliny 1,4 g
Sacharidy 0.5 g
 z toho cukry 0,5 g
Bílkoviny 33,7 g
Sůl 3,8 g
 

Řeznictví Naše maso prodává hovězí z jalovic a volů z českých chovů (zejména čestr) a wagyu, vepřové z přeštíků a uzeniny podle prvorepublikových receptur. Do řeznictví v Dlouhé ulici je dodává Amaso, které odebírá od tuzemských dodavatelů a v případě wagyu také z farmy Torikai v Japonsku. Řezníci se se svými dodavateli osobně znají, dbají na to, aby zvířata žila spokojený život a dohlížejí na porážku. Ve výrobně v Jenči pak maso sami bourají, nechávají zrát a vyrábějí z něj uzeniny.

 

František Kšána 

 

 


 

 


 

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Nevyplňujte toto pole:

Bezpečnostní kontrola