Hovězí sušené vzduchem - Žebro ploché

130 Kč
Skladem (40 balení)

BALENÍ 100 G, DODÁVÁME KRÁJENÉ

Sušené žebro prémiové kvality z masa jalovic a volů českého hovězího

Sušené žebro (pancetta di manzo) vyrábíme u nás v Amase podle receptury inspirované starými italskými a španělskými postupy. Je to velmi zajímavá varianta klasické vepřové sušené slaniny (pancetta). Žebro  potřeme směsí soli a koření, které dominuje chuť česneku a tymiánu. Po 3 týdnech maso opláchneme suchým červeným vínem. Víno spláchne z povrchu sůl a sníží pH (maso okyselí a tím i dezinfikuje), čímž zároveň podpoří fermentaci. Partii zavěsíme na háček a 6 měsíců pozvolna sušíme. Pak pro vás sušené žebro už jen nakrájíme na tenké plátky, abyste si ho mohli vychutnat kdykoli a kdekoli!

 

Sušené žebro si nejlépe vychutnáte natemperované na pokojovou teplotu, zvýrazní se tak jeho delikátní chuť a vůně hovězího. Je výborným společníkem k vínu, zrajícím sýrům a pečivu, využití však najde i při vaření pokrmů z klasické italské a španělské kuchyně. Žebro dejte na pizzu, saláty a rizoto, do těstovin, polévek nebo základů pod maso, k pošírovanému vejci či restované zelenině. Žebrem, podobně jako pancettou, můžete obalit masové i zeleninové špízy a pak je ogrilovat.


 

 


 

Detailní informace

Detailní popis produktu

Po otevření obalu ihned spotřebujte. Skladujte od +8 do +15 °C.


 

Fermentovaný trvanlivý masný výrobek
Složení: hovězí žebro bez kosti, dusitanová nakládací sůl, třtinový cukr, černý pepř, jalovec, tymián, česnek, bobkový list,  ĆERVENÉ VÍNO.
Na 100g výrobku bylo použito 130g masa. Výrobek bez lepku. 

Výživové údaje na 100 g
Energie 1980 kJ / 473 kcal
Tuky 62 g
z toho nasycené mastné kyseliny 19 g
Sacharidy 1 g
z toho cukry 0,5 g
Bílkoviny 18 g
Sůl 4,3 g

 

Hovězí z českých chovů 

V Amase pracují s hovězím z kvalitních plemen z českých chovů. Zpracovávají maso jalovic a volů zejména českého strakatého skotu, ale i světově uznávaných plemen a jejich kříženců. Farmáři pro Amaso chovají zvířata tak, aby byla dostatečně zmasilá a vytvořil se jim tuk nejen pod kůží, ale hlavně v mase. Maso z takto vykrmeného skotu je ideální na zrání a zejména staření. 

 

Diskuze

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Povinná pole

Nevyplňujte toto pole:

Bezpečnostní kontrola