Hovězí párky

175 Kč 350 Kč / 1 kg
Skladem (99 balení)

BALENÍ 500 g (CCA 10 KS)

Hovězí párky prémiové kvality z masa jalovic a volů českého strakatého skotu

Obvykle se do hovězích párků přidává malý podíl tučného vepřového. U nás v Amase je ovšem připravujeme výhradně z hovězího masa. Díky jemnému, „máslovému“ loji z masa jalovic a volů mají výraznou, intenzivní chuť a jsou opravdu syté. Jestli běžně sníte dva párky, náš hovězí párek vám bude stačit jen jeden!

Párky patří k nejoblíbenějším uzeninám už po několik generací, ovšem ještě na začátku 20. století se jim říkalo uzenky (Würstchen). První zmínky pocházejí z německého Frankfurtu, kde se párky narážely do vepřových střev (byly silnější, jako klobásy). Přes Vídeň se pak dostaly až k nám, již naražené ve skopovém tenkém střívku (strunce), tak jak je známe dnes.

 

Uzenky se prodávaly po párku (tedy po párech), nebo po nožičce. Časem se výraz uzenka vytratil a zůstal nám název párek. A je svatá řeznická pravda, že jeden párek jsou dvě nožičky, jelikož pár jsou dva. Trochu to pokazil řezník, který v Čechách začal prodávat „párek v rohlíku“. Správně by se tato oblíbená svačina měla jmenovat „jedna nožička párku v rohlíku“. A tak se nám stává, že si zákazník v Našem mase přeje „jeden párek“ a někdy tím myslí jednu nožičku a jindy zase dvě. Ale my řezníci si svou pravdu uhájíme. 1 párek = 2 nožičky!

Máte raději studené, nebo teplé párky? Ohříváte je ve vodě, anebo na páře? Dáváte je do studené, nebo horké vody? Všechny varianty jsou správně – párky se jedí v nejrůznějších kombinacích, přidávají se do různých jídel, jedí se studené, grilované, ohřáté ve vodě i na páře.

U nás v Našem mase si je můžete koupit na doma, anebo si na nich pochutnat na místě. Podáváme je horké, s křenem, hořčicí z Lokálu a chlebem z Esky.

A jak je ohříváme? Hodíme je do horké (80 °C) vody a počkáme, až vyplavou a napruží se. To je za nás správně ohřátý párek. Abyste doma nestáli u hrnce s teploměrem, vezměte větší hrnec (jako na špagety), dejte párky do vroucí vody, přiklopte a stáhněte oheň na minimum nebo sporák rovnou vypněte. Za 10 minut máte ukázkově ohřáté párky, které ze sebe nepustily ani trochu chuti, jsou napružené a při skousnutí krásně křupnou!

 

Detailní informace

Detailní popis produktu

Po otevření obalu ihned spotřebujte. Skladujte od +1 do +4 °C.


Masný výrobek tepelně opracovaný.

Složení: hovězí maso 94 %, hovězí lůj, dusitanová solicí směs(99,5 % jedlá sůl s jódem, 0,5 % dusitan sodný), černý pepř, sladká paprika, zázvor, muškátový květ, čerstvý český česnek, cukr, přírodní obal skopové střívko.

Vyrobeno z masa českého strakatého skotu.

Výživové údaje na 100 g Energie 1089 kJ / 274 kcal Tuky 21 g z toho nasycené mastné kyseliny 11 g Sacharidy 0,1 g z toho cukry 0,1 g Bílkoviny 17 g Sůl 1.8 g    


 

 

Doplňkové parametry

Kategorie: PÁRKY & KLOBÁSY
Hmotnost: 0.5 kg

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Nevyplňujte toto pole: