Sušené ploché žebro z čestru

100 Kč
Skladem (43 balení)

BALENÍ 100 G, DODÁVÁME KRÁJENÉ

Sušené žebro prémiové kvality z masa jalovic a volů českého strakatého skotu

Sušené žebro (pancetta di manzo) vyrábíme u nás v Amase podle receptury inspirované starými italskými a španělskými postupy. Je to velmi zajímavá varianta klasické vepřové sušené slaniny (pancetta). Žebro z čestru potřeme směsí soli a koření, které dominuje chuť česneku a tymiánu. Po 3 týdnech maso opláchneme suchým červeným vínem. Víno spláchne z povrchu sůl a sníží pH (maso okyselí a tím i dezinfikuje), čímž zároveň podpoří fermentaci. Partii zavěsíme na háček a 6 měsíců pozvolna sušíme. Pak pro vás sušené žebro už jen nakrájíme na tenké plátky, abyste si ho mohli vychutnat kdykoli a kdekoli!

 

Sušené žebro si nejlépe vychutnáte natemperované na pokojovou teplotu, zvýrazní se tak jeho delikátní chuť a vůně hovězího. Je výborným společníkem k vínu, zrajícím sýrům a pečivu, využití však najde i při vaření pokrmů z klasické italské a španělské kuchyně. Žebro dejte na pizzu, saláty a rizoto, do těstovin, polévek nebo základů pod maso, k pošírovanému vejci či restované zelenině. Žebrem, podobně jako pancettou, můžete obalit masové i zeleninové špízy a pak je ogrilovat.


 

 


 

Detailní informace

Detailní popis produktu

Po otevření obalu ihned spotřebujte. Skladujte od +8 do +15 °C.


 

Fermentovaný trvanlivý masný výrobek
Složení: hovězí žebro bez kosti, dusitanová nakládací sůl, třtinový cukr, černý pepř, jalovec, tymián, česnek, bobkový list,  ĆERVENÉ VÍNO.
Na 100g výrobku bylo použito 130g masa. Výrobek bez lepku. 

Výživové údaje na 100 g
Energie 1980 kJ / 473 kcal
Tuky 62 g
z toho nasycené mastné kyseliny 19 g
Sacharidy 1 g
z toho cukry 0,5 g
Bílkoviny 18 g
Sůl 4,3 g

Český strakatý skot

U nás v Amase pracujeme s hovězím masemz plemene české strakaté a jeho kříženců s jinými plemeny. Jde o původní české plemeno, které tvoří asi polovinu veškeré populace skotu u nás. Strakatá plemena jsou rozšířena po celém světě, v okolí švýcarského Bernu se chovala už od středověku. Čestr je vysoce užitkové univerzální plemeno chované na mléko a maso. Farmáři nám vychovávají jalovice a voli tak, aby byly dostatečné zmasilé a vytvořila se jim tuk pod kůží a hlavně v mase. Maso z takto vykrmeného skotu je ideální na zrání a zejména staření.

 

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Nevyplňujte toto pole: